Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, partisinin belediye başkan adayı olabilmek için Kahramanmaraş Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü görevinden istifa eden Mustafa Daşçı’nın yerine atama yapılmasına büyük tepki gösterdi.

Konuya ilişkin, parti binasında MHP İl Başkanı Nurettin Demircioğlu ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan’la birlikte basın toplantısı düzenleyen Paksoy, atamanın etik olmadığını öne sürerek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından cevaplanmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi vereceğini bildirdi.

Paksoy, Daşçı’nın Belediye Başkan adayı olmasının en doğal hakkı olduğunu belirterek; “Sayın Daşçı’nın aday olmasını fırsat edinmek gibi bir düşünceyle hemen yerine atama yapılması hiç etik olmamıştır ve kınıyoruz” dedi.

Daşçı’nın yerine ise Ak Parti Kahramanmaraş İl Genel Meclisi üyesi ve 29 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilen Ramazan Okumuş’un oğlu Tuncer Okumuş’un atanmasının ise ayrı bir hata olduğunu öne süren Paksoy şunları söyledi:

“Adayımız Mustafa Daşçı, 14 yıldır Kahramanmaraş Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü’nü başarı ile yürütmüş, hiçbir gün siyasi düşüncesini iş hayatına yansıtmamıştır. Ayrıca başarılı çalışmaları nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’ten iki defa takdir, bunun yanında birçok teşekkür belgesi almıştır. Şimdi böyle bir insanın aday olmasını fırsat biliyormuş gibi böyle bir atamanın yapılması doğru olmamıştır. Ayrıca bu gün Türkiye’deki 900 tane Sanat okulunun 400’ün de müdürlükler vekâletendir. Onların yapılmayıp Sayın Daşçı’nın okuluna atama yapılması fevkalade yanlıştır. Üstelik bu atama yönetmeliğe de aykırıdır. Tekrar bu olayı kınıyor, konunun takipçisi olacağımızı belirtiyorum.”

Paksoy, kendisinin de 1999 yılında Tarım Bakanlığı’ndaki görevinden milletvekili olabilmek için istifa ettiğini, ancak o zaman milletvekili seçilememesi nedeniyle tekrar görevine döndüğünü hatırlattı.

İl Başkanı Nurettin Demircioğlu ise yaptığı değerlendirmede, yapılan atamayı eleştirerek; “Ak Parti seçimi kazanacağımızı anladığından böyle bir atama gerçekleştirmiştir” açıklamasında bulundu.

Paksoy, TBMM’ne posta ile göndereceği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı olmak amacıyla 1 Aralık 2008 tarihinde istifa eden ve partimizce aday gösterilen Kahramanmaraş Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sayın Mustafa Daşçı’nın yerine atama yapılmasına dair sorumun Milli Eğitim Bakanı Sayın Doç. Dr. Hüseyin Çelik tarafından cevaplandırılmasını arz ederim” (www.kanal46.com)