Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt, Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin kararının ardından “kıyamet kopacağını” söyledi.

ABD Büyükelçiliği konutunda önceki akşam düzenlenen resepsiyonuna katılan Paksüt, AKP'nin savunma tutanaklarının Yüksek Mahkeme üyelerine dağıtılacağını belirtti. Vatan'ın haberine göre Paksüt, “Raportöre bu kez hazırlık süresinin 80 gün olmaması ve iki-üç hafta içinde bitirmesi gerektiğini söyledik” dedi. Paksüt, raportörün raporunu hazırlamasının ardından Yüksek Mahkeme'nin bir karara varacağını kaydederek, “Şunu şimdiden söylemeliyim ki, karardan sonra kıyamet kopacak. Ne karar alırsak alalım, o yönde de olsa, aksi yönde de olsa, her kesimde kıyamet kopacak” diye konuştu.

AVRUPA'YA CEVAP

AB yöneticilerinin açıklamalarını eleştiren Paksüt, şunları söyledi: “Acaba, Avrupa sürekli olarak bize, AKP'yi kapatırsak, ‘Müzakereleri askıya alırız, üyeliğinizi bitiririz' diyerek, bir psikolojik harekât yürüterek, ters yönlü bir şaşırtma mı yaptırmaya çalışıyor. Çünkü, bizi bir türlü samimi olarak almak istemedikleri Avrupa'ya, böylece ‘Bakın parti kapattılar. Artık Türkiye ile görüşmeye gerek kalmadı' mesajı mı vermek istiyorlar?”

Paksüt, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazıları türban kararının ardından, ‘Tamam, mahkeme bu işi bitirdi ve AKP'yi kesin kapatacak' demeye, akıl yürütmeye başladı. Bu Yüksek Mahkeme'nin üyelerine hem haksızlık hem de hakâret. ‘Şu kapatılsın diyecek, bu kapatılmasın diyecek' diye etiketlendirenler de var şimdiden. Size tüm samimiyetimle söylüyorum. Yüksek Mahkeme'nin hiçbir üyesi henüz kararını vermedi. Ben de vermedim. Bunu önceki kararlarla bağdaştırmak ve hüküm vermek çok yanlış. Hukuk darbesi diyorlar, aslında bu yaşananlar hukuka darbedir. Kapatma davası da olsa, Ergenekon davası da olsa herkes bağımsız yargıya saygı göstermeli, aldığı kararlara güven duymalıdır. Herkes kendi bildiği gibi hareket ederse, sistem çöker ve biz de altında kalırız.”