Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, özellikle son günlerde kendisi ve belediye aleyhinde çıkartılan spekülasyonlarla ilgili olarak; “Bunları çıkartanlara sadece acıyorum. Zavallılar güruhunu Cenâb-ı Allah’a havale ediyorum. Bu tür hareketleri ise siyasetin bir cilvesi olarak değerlendiriyorum. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Aralık Pazar günü 49 il’den devam edilecek 18 belediye başkanını açıklaması ve bunların arasında Kahramanmaraş’ın olmaması Kahramanmaraş’ta da büyük yankı yaptı.

Parti yetkililerinden alınan bilgilere göre; açıklanacak iller arasında büyük ihtimalle Kahramanmaraş'ın olmayacağını ve bu durumun ise mevcut başkan Mustafa Poyraz'dan vazgeçildiği anlamına gelmeyeceği de özellikle vurgulanırken, bununla ilgili haber Kanal 46’da dün saat 13.05’de yayına girdi.

Ancak Kahramanmaraş kent merkezindeki son günlerin popüler spekülasyonu ise; "Eğer Başbakan Poyraz'ın adını açıklamazsa demek ki vazgeçmiş demektir" şeklinde dikkat çekiyordu. Aksu TV’de dün akşam yayımlanan ‘Yerel Gündem 2009’ programına telefonla katılan AKP Kahramanmaraş milletvekilleri Dr. Cafer Tatlıbal ile Fatih Arıkan konuşmaları sırasında bu tür söylentilerin gerçekleri yansıtmadığını üzerine basa basa vurguladılar. Her iki isim de Poyraz’ın çalışkan, dürüst ve gayretli bir başkan olduğu görüşünde birleşerek, Kahramanmaraş’la ilgili anket gibi çalışmaların tamamlanamaması nedeni ile Kahramanmaraş’ın açıklanmadığını anlattılar.

Böyle bir durumun gerçekle ilgisinin bulunmadığı öne sürülsede ancak dün isminin açıklanmamasının, Poyraz'ın rakipleri tarafından bir hayli yıpratılmasına neden olacağına dikkat çekilirken, Başbakan Erdoğan'ın Poyraz'dan kolay kolay vazgeçmeyeceği de biliniyor.

Başkan Poyraz, dün açıklanan iller arasında Kahramanmaraş’ın olmayacağını bir gün önceden bildiğini belirterek; “6,5 yıldan bu yana bizlere tevdi edilen emaneti en iyi şekilde korumaya büyük özen gösteriyoruz. Hizmetlerimiz ve yaptıklarımız ortada. Bizlere bu görevi layık görenlerde sürekli olarak bizleri takip ediyor. Emanete hıyanet edecek bir davranışımızın olmadığına inanıyorum. Sayın Başbakanımız en güzel kararı verecektir. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun. Ancak şunun önemle bilinmesini isterim ki; ‘devam’ ya da ‘tamam’; karar ne olursa olsun, ben partimizin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğim.”

MYK’DAN 32 İL’E DEVAM KARARI ÇIKMIŞTI

Dün ulusal haber ajanslarına da yansıyan bilgiye göre; Cumartesi akşamı bir hayli uzun süren Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) belediyeleri AK Partili olan 46 ilin mevcut başkanlarından yola devam edecek isimleri belirledi. Daha önce 46 ilde temayül yoklaması ve kamuoyu araştırması yaptıran Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta içerisinde 46 ilin milletvekillerini de tek tek dinlemişti.

AK Parti MYK'da son şekli verilen ve yeniden aday gösterilmesine karar verilen illerin ise şunlar olduğu öğrenildi:

"Adıyaman, Aksaray, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kırşehir, Manisa, Mardin, Nevşehir, Rize, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak." (www.kanal46.com)