Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Danıştay 8. Dairesi’nin Karacasu Belediyesi’nin tüzel kişiliğini yeniden kazandırarak bağlandığı merkez belediyesinden ayrılması kararının merkezdeki yerel seçimi etkilemeyeceğini öne sürdü.

Danıştay’ın söz konusu kararının henüz kendilerine gelmediğini belirten Başkan Poyraz, kendisini telefonla arayan Gazeteci Mustafa Şirin’in soruları üzerine şu açıklamada bulundu:

“Danıştay’ın kararı bize de geldikten sonra bir değerlendirme yapacağız. Karara itiraz etmemiz gereken bir hakkımız ve durumumuz var ise elbette itirazımızı yapacağız. İtirazın ardından da sonuç yine değişmez ise yapabileceğimiz bir şey yok, hayırlısı olsun diyeceğiz. Karacasu beldesinin bizden ayrılması kararı ile birlikte merkez belediye seçimlerinin de yenilip-yenilenmeyeceği yönündeki sorunuza da gelince; bizim arkadaşlarla görüştüm merkezi ilgilendiren bir durum söz konusu değilmiş. Yani bu kararın bizim seçimle bir ilgisi yok. Seçimin hangi şartlar altında iptal edilerek yeniden yapılacağı madde madde bellidir. Karacasu kararı merkezi etkilemez. Biz bunu söylüyoruz, bunun aksi fikri savunan varsa da çıkıp söylesin..”

KANUN NE DİYOR?

Danıştay’da temyiz süresi : Danıştay dava daireleri ile idare ve vergi mahkemelerinin nihai kararları, başka kanunlarda aksine hüküm bulunsa dahi Danıştay’da temyiz edilebilir. (2577/46-1) Özel kanunlarında ayrı süre gösterilmeyen hallerde, Danıştay dava daireleri ile idare ve vergi mahkemelerinin nihai kararlarına karşı tebliğ tarihini izleyen otuz gün içinde Danıştay’da temyiz yoluna başvurulabilir. (2577/46-2) (www.kanal46.com)