Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlük seçimlerinin tamamlanması Tıp Fakültesi’nin 12 yıldır verilmeyen kadroları ile tamamlanmayı bekleyen inşaatını tekrar gündeme getirdi. Paksoy; "Bu zamana kadar üstü açık veya örtülü hep eski Rektörümüzü bahane ediyorlardı. Şimdi bu bahane de ortadan kalktı. Üstelik Kahramanmaraşlı bir Rektör seçimi kazandı ve görevine başladı. Bundan sonra bahane üretmeye hakları kalmamıştır diye düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Bilindiği gibi AK Parti kanadında söz konusu kadroların tahsis edilmesi halinde eski rektör Prof.Dr. Baytorun’un bu kadroları hükümete muhalif insanlara dağıtılacağı hususu öne sürülerek dillendiriliyordu.

Hatta bu konuda özellikle AK Parti Kahramanmaraş Milletvekil Dr. Cafer Tatlıbal, eski Rektör Baytorun’a ilişkin kaygılarını açık bir dille ifade etmekten çekinmemiş; “kadroların tahsis edilmesi halinde, rektörün bu kadroları kendilerinin taleplerini dikkate almadan dolduracağı” yönünde beyanat vermişti.

Ekim ayında yapılan rektörlük seçimlerini Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Fatih Karaaslan kazandı ve Cumhurbaşkanı tarafından da rektör olarak atandı.

Geçtiğimiz günlerde de Prof. Dr. M. Fatih Karaaslan görevi düzenlenen bir törenle eski rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun’dan devralmıştı.

2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısının TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri önümüzdeki günlerde başlayacak.

Bu güne kadar Tıp Fakültesi’nin 12 yıldır kadrolarının verilmemesine sebep gösterilen eski rektörün görevden ayrılmasıyla AK Parti Hükümetinin ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinin bir bahanesi kalmamış gözüküyor.

Ayrıca inşaatı devam eden Tıp Fakültesi binalarının da ayrılan ödenek yetersizliği sebebiyle yavaş işlemesi yeni rektörün gelmesiyle Tıp Fakültesi inşaatı için ayrılan ödeneğin artırılması umudunu doğurdu.

“ARTIK BAHANE KALMADI, KİM SAMİMİ GÖRECEĞİZ”

Konuya ilişkin olarak Kanal 46'ya bir açıklama yapan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy; şunları söyledi:

“Artık iktidar kanadının ve sayın Milletvekillerimizin bir bahanesi kalmadı. Ben konuyu defaatle dile getirdim. Bu konuda teklif ve önergeler sundum. Ancak Sayın Milletvekillerimiz partilerinden gerekli onayı alamadıkları için kadrolarımız da verilmedi, tıp fakültesi inşaatı için ayrılan mevcut ödenek de artırılmadı. Bu zamana kadar üstü açık veya örtülü hep eski Rektörümüzü bahane ediyorlardı. Şimdi bu bahane de ortadan kalktı. Üstelik Kahramanmaraşlı bir Rektör seçimi kazandı ve görevine başladı. Bundan sonra bahane üretmeye hakları kalmamıştır diye düşünüyorum.”

MHP GRUBU DA DESTEK VERECEK

Paksoy şöyle devam etti: “Kısa bir süre sonra TBMM’de 2011 yılı bütçe görüşmeleri başlayacak. Kadrolar bu yıl da verilmezse, gelecek yıla kalacak. Tıp Fakültesi inşaatı için ayrılan ödenek artırılmazsa inşaatlar yakın gelecekte tamamlanamayacak. Sayın Milletvekillerinden bu konuda bir girişim geldiği takdirde ben şahsım ve parti grubumuzdaki arkadaşlarımızla bu girişime destek vereceğiz. Aksi takdirde ben bundan önceki girişimlerimi tekrar edeceğim. Kahramanmaraş halkı da bu konuda kimin samimi olduğunu görecek." (www.kanal46.com)