Partiyi olağanüstü kongreye götürmek için mahkemenin çağrı heyeti atadığı SP’de, Genel Başkan Numan Kurtulmuş yol haritası çizmek üzere dün örgütüyle bir araya geldi.

Kurtulmuş, “Çok önemli bir karar verilecek” derken, ayrılıp yeni bir oluşuma gitme görüşünün ağır bastığı SP’de dün “Kalıp, mücadele edelim” sesleri de yükseldi. SP’nin önceki gün 75 üyesinden 68’inin katılımıyla yapılan Genel İdare Kurulu’nda (GİK) ağırlıklı görüş, “Artık onlarla bir arada olabilmemiz mümkün değil, bunun koşulları ortadan kalktı, ayrılıp yeni bir oluşuma gitmemiz gerekir” yönünde oluştu. “Kalıp parti içinde mücadele edelim” görüşünün de dillendirildiği GİK’te, “Kalalım ama kongreye gitmeyelim, mücadeleyi parti içinde vermeye devam edelim” ve “Kalıp kongreye de gidelim, başında sizin yer alacağınız listemizle karşılarına çıkalım, kongreyi alıp tartışmayı bitirelim” diyenler de oldu. Dün görüştüğü il başkanlarından da güçlü destek alan Kurtulmuş’un önce, “Biz partiyi büyütmeye çalışırken onlar nasıl engel oluyor” diyerek, Erbakan ve ekibiyle hesaplaşıp, sonra da kongrede aday olmayacağını açıklaması, gelişmelere göre de yeni bir oluşum için partiden ayrılma kararını ilan etmesi bekleniyor. SP kulislerinde Kurtulmuş’un stratejisi için “Vuruşarak çekilecek” yorumu yapıldı. Kurtulmuş dün sabah, yol haritasını oluşturup oluşturmadığı sorusu üzerine, “Çok önemli bir karar verilecek. Fevkalade verimli bir istişare toplantısı oldu. Herkes görüşlerini rahat bir şekilde ifade etti. Görüşmelerimiz sürecek” dedi.

SP’ye namaza geldi

SP Lideri Kurtulmuş il başkanlarıyla görüşürken, Genel Merkez’in bahçesindeki Hamidiye Camii’ne oğlu Fatih Erbakan ve Oğuzhan Asiltürk, Şevket Kazan ile cuma namazına gelen Necmettin Erbakan, kongre hazırlıklarına ilişkin gerekenlerin yapıldığını belirtti. Erbakan, “Bunları takip ediyoruz. Cenab-ı Allah en güzelini yapar” dedi. (Hürriyet)