Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş il başkanlığının dün saat 16.00’da yaptığı basın açıklamasına birçok gazeteci saat 16.15’de gönderilen cep telefonu mesajı ile davet edildi.

Bu duruma tepki gösteren gazeteciler; “Acil bir gündemin olmadığı toplantının nezaket gereği en az bir gün önceden haber edilmesi gerekirdi. Böyle bir olay AK Parti’de ilk kez başımıza geldi ve neden böyle bir şey yapıldığının yorumunu ise kamuoyuna bırakıyoruz” dediler. İl başkanlığı ise olayın sorumluluğu konusunda ‘sekretarya hatası” dedi.

Şekerdere Bulvarı üzerindeki parti binasında gerçekleştirilen ve partinin Tanıtım ve Medya Başkanlığının anayasa değişikliği ile ilgili olarak hazırladığı kitapçığın da dağıtıldığı toplantıda; İl Başkan Yardımcıları İsmail Bildirici, Erkan Malkan, İsmail Kahveci, İrfan Karatutlu ile İl Yönetim Kurulu üyeleri Vahit Bağcı ve Ahmet Özdemir de hazır bulundu. Basın toplantısını takip eden basın mensupları ise açıklamasının sonunda Erkoç'a soru sormadılar.

ERKOÇ: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 'İŞ AŞ GETİRMEZ' DİYENLER BÜYÜK BİR YANILGI İÇİNDE''
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Anayasa değişikliği ''iş aş getirmez'' diyenlerin büyük bir yanılgı içinde olduklarını öne sürdü.

Erkoç, parti binasında düzenlediği basın açıklamasında, 12 Eylül'de yapılacak referandumun temel hak ve özgürlüklerin daha da artırılması ve demokratik standartların yükselmesi adına tarihi bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Referandumun siyasi polemiklerle heba edilmemesi gerektiğini savunan Erkoç; ''Vatandaşlarımız oy kullanırken siyasi tercihlerini geri plana atarak paketin içeriğini inceleyerek oy kullanmalıdır. Barıştan, huzurdan, eşitlikten, adaletten yana olanlar değişikliğe 'evet' derken 'hayır' kampanyasına katılanların paketin içeriği ile ilgili bir eleştiride bulunmamaları manidardır''diye konuştu.

Anayasa paketinin vatandaşları bireysel anlamda da güçlendireceğini anlatan Erkoç şunları kaydetti:

''Anayasa değişikliği paketi aş iş ekmek getirmez diyenler büyük yanılgı içerisindedirler. Tam aksine çağdaş modern yaşam standartlarını yakalayan ülkelerde bu başarının temelinde anayasaları vardır. Bu değişiklik geçmişte yapılan hizmetlerin yanı sıra gelecekte yapılacak hizmetlere de zemin oluşturacaktır.''

AK Parti hükümetinin Kahramanmaraş'ta yaptığı hizmetlerden de bahseden Erkoç, ulaşımdan sağlığa, eğitimden enerjiye birçok alanda kentte tarihi yatırımların gerçekleştirildiğini kaydetti.

Erkoç, 20 Ağustos Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş'ta düzenlenecek mitinge katılacağını da belirterek, bütün Kahramanmaraşlıları mitinge davet etti.

İŞTE ERKOÇ’UN BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ

“Değerli basın mensupları hoş geldiniz.

Aziz milletimizin geleceği için tarihi öneme sahip olan 12 Eylül’de yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 20 Ağustos Cuma Günü şehrimize ziyarette bulunacaklar ve saat 16:00 da Müftülük meydanında aziz hemşerilerimize hitap edeceklerdir.

Öncelikle:

12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandum temel hak ve özgürlüklerin daha da artırılması, demokratik standartların daha da yükseltilmesi adına, tarihi öneme sahiptir TBMM’de bu anayasa değişikliği paketinin referanduma gitmesine karşı çıkan siyası partiler aziz milletimizin iradesine güvenmediklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır bu nedenle referandum siyası polemiklere heba edilmemeli vatandaşlarımız oy kullanırken siyasi tercihler geri plana atarak paketin içeriğini inceleyerek oy kullanmalıdır.

Barıştan, huzurdan, eşitlikten, adaletten, özgürlükten yana olanlar değişikliğe “evet” derken hayır kampanyasına katılanların anaysa paketinin içeriği ile ilgili bir eleştiride bulunmamaları çok manidardır.

Bu değişiklik sadece toplumsal alanda yapılmış bir değişiklik olmayacak, aynı zamanda vatandaşlarımızı bireysel olarak daha da güçlendirecek, adalet duygusuna olan güveni daha da artıracaktır.

Bu değişiklik paketi Türkiye'nin geleceğe dönük, demokrasi standardını yükseltme ve reformları ilerletme noktasında önünü açacak bir sürecin başlangıç noktasını oluşturacaktır.

Anayasa değişikliği paketi aş, iş, ekmek getirmez diyenler büyük yanılgı içerisindedirler. Tam aksine çağdaş modern yaşam şartlarını yakalayan ülkelerde bu başarının temelinde anayasaları vardır. Bu değişiklik de geçmişte yapılan hizmetlerin yanı sıra gelecekte yapılacak hizmetlere de zemin oluşturacaktır

Ülkemiz AK Parti iktidarı ile 8 yıl boyunca birçok alanda tarihi hizmetlere ve reformlara imza atmıştır.

Milletimizin kutsal emaneti olan milli iradenin sorumluluğunu her zaman omzunda hissetmiş ve milletten almış olduğu yetkiyi millete hizmet için sonuna kadar kullanmıştır.

Bu 8 yıllık sürede; hizmet alanında Cumhuriyet tarihimizin rekorları elde edilmiştir.

Ak Parti iktidarı döneminde partimize büyük teveccüh gösteren Kahramanmaraşımıza da ulaşımdan sağlığa eğitimden enerjiye ve birçok alanda önemli yatırımlar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.

Bu hizmetlerden bazılarını sayacak olursak:

ULAŞIM ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR;

Şehrimize 2002 yılına kadar 37 Km bölünmüş yol yapılmışken 2003’den 2009 yılı sonuna kadar da 172 km bölünmüş yol yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir.

Kahramanmaraş – Göksun yolunda önemli güzergah değişiklikleri yapılmış ve açılacak yeni tünellerle bu güzergahta önemli kısaltmalar yapılması planlanmıştır.

• K.Maraş – Malatya yolu büyük K.Maraş il sınırına kadar büyük oranda tamamlanmış, kalan 7 Km.lik kısımda yılsonuna kadar tamamlanacaktır.
• K.Maraş – G.Antep yolu da büyük oranda bitirilmiştir.
• K.Maraş – Nurdağı bağlantısı bitirilip hizmete açılmıştır.
• K.Maraş – Elbistan ilçesi arası yeni güzergâhla ilgili girişimlerimiz devam etmektedir.
• K.Maraş hava alanı ile ilgili olarak havaalanı pistte genişletme çalışmaları tamamlanmış 15 Ağustos 2010 tarihi itibariyle hizmete açılmıştır.
• Demiryollarımızla ilgili çalışmalar devam etmektedir.

SAĞLIK ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR:

İktidarımız döneminde bu alanda şehrimizde onlarca sağlık ocağı hizmete açılmış 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet verecek olan devlet hastanemiz bitirilmek üzere olup 2011 yılının başında vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.

Türkiye’nin en modern ağız ve diş hastanelerinden biri şehrimizde yapılmış ve vatandaşlarımızın hizmetine girmiştir.

Nurhak ve Çağlayancerit ilçelerimizde entegre (bütünleşmiş) devlet hastanesi yapılarak hizmete açılmıştır.

Merkez devlet hastanesi ve Pazarcık ilçesi devlet hastanesine yeni ek binalar yapılmış ve ilimizde ki tüm hastaneler en modern cihazlarla donatılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

ADALET ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR:

Adalet bakanlığımız tarafından, Göksun, Afşin ve Pazarcık ilçelerimizde modern adliye binaları yapılarak hizmete açılmıştır.

Şehir merkezimizde de adalet sarayı inşaatı da bitirilmek üzere olup 2011 yılı başında hizmete sunulacaktır.

EĞİTİM ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR:

2003 yılına kadar 4700 derslikte eğitim yılına kadar ilimiz genelinde 2600 derslik daha yapılarak hizmete açılmıştır.

Şehir merkezinde Türkiye’de bir ilk olan mesleki eğitim kampusu ihalesi yapılmış en kısa zamanda bitirilerek eğitim hizmetine sunulacaktır.

Birçok okul inşaatı da şu anda devam etmektedir.

ENERJİ ALANINDA;

İlimizdeki tüm enerji şebekeleri büyük oranda yenilenmiş 2002 yılı sonuna kadar 5.5 Km’lik elektrik şebekesi yer altında iken, 2009 yılı sonu itibariyle bu rakam 342 Km Çıkmıştır.

İlimiz genelinde 40 Km orta refüj (orta kaldırım) aydınlatılması yapılmış, bu yıl itibariyle de 20 km daha yapılmaktadır.

Şehrimiz genelinde büyüklü küçüklü 650 adet trafo kurulmuştur.

DSİ ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR:

Şehrimizin sınırları içerisinde 250.000 dönüm arazi sulayacak olan sulama projesi iz ödenekten çıkarılmış biran önce bitirilmesi için gerekli ödenekler ayrılmış, inşaat çalışmaları hızla devam etmektedir.

Ayvalı barajı ve içme suyu arıtma tesisi bitirilmiştir.

350 bin dönüm arazi sulayacak olan Adatepe barajının sulama kanallarının ihalesi yapılmış, gerekli ödenekler ayrılmış en kısa zamanda bitirilmek üzere çalışmalar devam etmektedir.

Küçüklü, büyüklü birçok baraj, sulama ve içme suyu projeleri devam etmektedir.

TEŞVİK

2005 yılında şehrimizin 5084 no’lu teşvik kanunu kapsamına alınması ile beraber özel sektör tarafından 4.5 kat trilyonluk yatırım yapılmış onbinlerce insana iş imkanı sağlanmış

Şehrimiz ülkemizin önemli sanayi merkezlerinden biri haline gelmiştir.

Hükümetimiz tarafından ihdas edilen KÖYDES projesi sayesinde 2005-2010 tarihleri arasında 1300 km’lik köy yolu asfaltlanmış, devam eden projelerle beraber hemen hemen içme suyu sorunu olan köyümüz kalmamıştır.

Ayrıca yoğun hava kirliliği yaşayan şehrimiz doğal gazla buluşturulmuştur.

Daha burada sayamadığımız birçok hizmet şehrimize yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir.

SONUÇ OLARAK GÖRÜLMEKTEDİR Kİ:

Ülkemiz top yekûn bir atılım içerisindedir. Bu atılımın önünü kesmemek ve bu atılıma destek olmak gerekmektedir. Ülkesini seven istikrar ve büyümeden yana olan her insanında yapması gereken bu pakete evet demektir. Bu Ak Parti ya da başka bir siyası parti ile sınırlı bir alan değil ülkemizin demokratik çağdaş ve gelişmiş bir ülke olmasına evet demektir.

Bu anlamada tüm halkımızın desteğini bekliyor saygılar sunuyoruz.

Bu süreçte yine Dış İşleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da 17/ 08 / 2010 Salı günü şehrimizi ziyaret edecek ve temaslarda bulunacaktır.” (www.kanal46.com)