Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi’ndeki muhtarlık yarışında ilginç bir olay yaşandı.


Seçimlerde 43 oy alan Ramazan Yarar köye iki ay önce ikametini aldırdığı için, 26 oy alan mevcut muhtar Nurettin Öztürk ise sabıkalı olduğu için muhtar olamayınca muhtarlık seçimini aday dahi olduğu bilinmeyen mevcut başkanın eşi Meryem Öztürk 2 oy alarak kazandı.


İlçeye bağlı Saraycık Mahallesi’nde seçim sürecinin başlaması ile birlikte bir dönem babası, üç dönem abisi muhtarlık yapan mevcut muhtar Nurettin Öztürk ile Ramazan Yarar arasında kıyasıya bir yarış yaşandı. Seçimlere iki adayla gidilen mahallede seçimlerden sonra bir sürpriz yaşandı. 30 Mart seçimlerinden sonra yapılan oy sayımında Ramazan Yarar’a 43, mevcut muhtara 26 oy çıkarken, mahallede seçim çalışmaları yürütmeyen ve muhtar adayı oldukları dahi bilinmeyen mevcut muhtarın eşi Meryem Öztürk’e 2 ve Zafer Yavuz’a 1 oy çıktı.
Bu sonuçlarla en çok oyu alan Ramazan Yarar muhtar oldu. Ancak seçimlerden 2 oy alan Meryem Öztürk, Ramazan Yarar’ın ikametini iki ay önce mahalleye aldırması ve eşinin de sabıkasından dolayı muhtar olamayacağını belirterek İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. İtirazı inceleyen İlçe Seçim Kurulu, Ramazan Yarar iki ay önce köye ikametini aldırdığından, seçimi kaybeden ikinci sıradaki eski muhtar Nurettin Öztürk’ün de tekrar seçimi kazanmış olsa da sabıkasından dolayı muhtar olamayacağına karar verdi. Bu kararın ardından seçimlere sürpriz bir şekilde dahil olan Meryem Öztürk, aldığı 2 oyla mahallenin muhtarı oldu.


“MUHTARLIĞI EŞİMİN ALMASININ ŞOKU İÇERİSİNDEYİM”
Muhtarlığı eşine devreden Nurettin Öztürk,
“Saraycık Mahallesi’nde 30 Mart’ta yapılan seçimlerde Ramazan Yarar 43 oy, ben 26 oy aldım. Haberimiz olmayan sürpriz aday eşim Meryem Öztürk ve yine bir sürpriz aday Zafer Yavuz oldu. Eşim bu seçim sonuçlarına itiraz etmiş, neden ettiğini sonradan öğrendim. Ramazan Yarar’ın köyde oturmadığından dolayı, benim de sabıka kaydım olduğundan dolayı dilekçe yazmış ve İlçe Seçim Kurulu’na vermiş. Resmi olarak İlçe Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu karar ile ikimizin de almış olduğu sonuçlar iptal oluyor. Eşim Meryem Öztürk’ü 2 oy aldığı için muhtar seçiyorlar. Ben şaşırdım, haberim yok. Bu kağıtları nerden bastırdı, kime verdi, oyun bir tanesini kendi atmış, diğer oyu kim verdi, kim attı soruyorum söylemiyor. O oyu kimin attığını kesinlikle söylemiyor. Şu an şaşırdım, hala bir şokun içerisindeyim. Çok mutluyum, eşimin muhtar olması beni mutlu etti. Köydeki insanlar belki huzursuz olmuştur ama yapacak bir şey yok. Yüksek Seçim Kurulu kanunu uygulayarak eşime vermiş muhtarlığı. Benden de aldı muhtarlığı, biraz üzüldüm. Eşimin alması beni biraz üzdü ama ne yapalım biraz sevinçliyim, yine evden dışarı gitmedi muhtarlık” dedi.


Yeni muhtar Meryem Öztürk, koltuğu eşi Nurettin Öztürk’ten devralırken seçim öncesi iki oy pusulası bastırdığını söyleyerek, “Oyların birisini yengem attı, birisini de ben attım. Diğerlerinin durumunu biliyordum, o yüzden itiraz ettim” diye konuştu.
Saraycık'ta yaşayan kadınlar da muhtar Meryem Öztürk'ü tebrik etti.


KONYA (İHA)