Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şairler kenti, Necip Fazıl'ın, Akif İnan'ın, Cahit Zarifoğlu'nun, Erdem Beyazıt'ın memleketine küçük düşünmek yakışmaz." dedi.

Adıyaman’dan havayolu ile Kahramanmaraş’a gelen Başbakan Erdoğan, saat 15.00’da başlayacağı bildirilen “Marka Şehir Kahramanmaraş” mitingine yaklaşık 2 saatlik rötarla katıldı.

Beraberinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kahramanmaraş ve Gaziantep milletvekilleri ile miting alanına gelen Başbakan Erdoğan, burada kendisini saatlerce bekleyen yaklaşık 70 bin kişilik kalabalık tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı.

“Büyük Türkiye’nin büyük duruşlu Lideri” diye anons edilen Başbakan Erdoğan, “Türkiye seninle gurur duyuyor” tezahüratları karşısında ise; “Biz de sizinle gurur duyuyoruz. Sizleri muhabbetle selamlıyorum. Kahramanmaraşlı edeleri sevgiyle selamlıyorum” diyerek sözlerine başladı.

AK Parti'nin Hafız Ali Efendi Meydanı’ndaki mitinginde on binlerce vatandaşın coşkuyla karşıladığı Başbakan Erdoğan, kendisine gösterilen ilgiden bir hayli memnun oldu.

Aynı coşkuyu Adıyaman'da da yaşadığını söyleyen Erdoğan, kendilerine küçük düşünmenin yakışmayacağını söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu; "Sen Türkiye'sin. Sen Kahramanmaraşsın. Çünkü bize küçük düşünmek yakışmaz. Şairler kenti, Necip Fazıl'ın, Akif İnan'ın, Cahit Zarifoğlu'nun, Erdem Beyazıt'ın memleketine küçük düşünmek yakışmaz. 'Maraş bize mezar olmadan düşmana gülizar olmaz' diyenlere küçük düşünmek yakışmaz. Her bir vilayetimizde büyük düşüneceğiz. Hiç kimse bu ülkenin başını öne eğemez." dedi.

Kahramanmaraş'ta göreve geldikleri günden bu yana yapılan hizmetleri sıralayan Başbakan Erdoğan, "Okullar açılırken sıraların üzerinde kitapları ücretsiz olarak bulamaya devam edeceksiniz. Kimse param yok onun için okutamıyorum demeyecek. Parayı anneye veriyoruz babaya vermiyoruz. Birçok sağlık kuruşunu bizim dönemimiz de tamamladık. Hizmete açtık.

Bu arada 976 konutu tamamladık hizmete açtık. 3 bin 847 konutla ilgili proje çalışmalarımız sürüyor. Yoksul ailelere 45 metrekarelik daireleri vereceğiz. Kömür yardımlarımız aynen devam edecek. Yola devem ediyoruz. 6.5 yılda 131 kilometre Kahramanmaraş'a yol ilave ettik. 79 yılda yapılan yol kadar 6.5 yılda biz yol yaptık.

Bunun yanında 2005 yılında doğalgazın gelmesini sağladık. Doğalgaz biz geldiğimizde 9 vilayette vardı. Şimdi ise 63 vilayette var. Benim Ayşe, Fatma bacım neden doğal gazdan yaralanmayacak. Zamanında neler çektik. Şimdi bir düğmeye basacak suya ulaşıyorlar.

Bunlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün üzerinden geçiniyorlar. Onlarda laf var bizde icraat var. Şu an suyu olmayan köyümüz yok. Bütün bu yapılan hizmetlerle Kahramanmaraş'ın doğal çehresini değiştirdik. Kahramanmaraş'a kaç kere geldiğimizin sayısını ben unuttum. Çünkü ben Kahramanmaraşlıyım." diye konuştu.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın daha iyi hizmetler yapacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Kahramanmaraş'ta durmak yok hizmete devam diyoruz. Bizler gelişen değişen Kahramanmaraş'ımızda daha ileriye gidiyoruz. Gelin bu medeniyet yolcuğuna kaldığımız yerden devam edelim. Bununla beraber 29 Mart'ta mührü AK Parti'ye basalım." şeklinde konuştu.

HABERİN DETAYI

‘BİZDE İCRAAT ONLARDA LAF VAR’


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; “Daha çok yapmamız gereken hizmetler var. İşimiz hizmet, gücümüz millet. Bizde icraat onlarda ise laf var” dedi.

“Can Maraş, Canan Maraş, Suları kevser, toprağı mercan Kahramanmaraş” mısralarını okuyan Erdoğan; şunları söyledi: “Şu heyecan her şeye değer. Biz enerjimizi sizden alıyoruz. Bu meydana bize tüm yorgunluğumuzu unutturuyor. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkârı olmaya geldik. Rahmetli Aşık Veysel’in dediği gibi; ‘Uzun ince bir yolda gidiyoruz gündüz gece’ dememek mümkün mü? Bugüne kadar emaneti yere düşürmedik. Sizleri mahcup etmedik, etmeyeceğiz. 12 Şubat Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Bayramı, 7 Şubat Kahramanlık unvanı verilmesinin, 5 Nisan ise Madalya verilmesinin yıldönümü. Bunlar çok önemli tarihlerdir. Bunları unutmadık, unutmayacağız. Benimde unutamadığım günler vardır. 2002’de bu Kahramanmaraş bize yüzde 54 oy verdi. 2004’de AK belediye, Ak hizmet dedi. 22 Temmuz erken genel seçimlerinde ise Kahramanmaraş yüzde 68 dedi. Önümüzde ise 29 Mart var. Kahramanmaraş, inanıyorum ki orada da sözünü söyleyecek. Kahramanmaraş bir kez daha AK Parti diyecek.”

Seçim sürecindeki 14. mitingi Kahramanmaraş’ta yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Meydanlara çıkamıyorlar beni TV’ye çağırıyor Sayın Baykal. Sayın Baykal, seçimlerin meydanı burasıdır. Bize, sandıklarda bu meydanlar oy verecek. Demokrasinin meydanı burası. Bu meydanlar ne diyor, onu dinle. Hep beraber diyelim: Sen Türkiye’sin, büyük düşün. Bize küçük düşünmek yakışmaz. Sütçü İmam’ın torunlarına küçük düşünmek yakışmaz. Biz büyük düşüneceğiz. Hiçbir kimse bu ülkenin ve bu milletin başını öne eğemez. Liderleri önünde sert şekilde konuşamaz. Daha önce el pençe duranlar vardı. Bu ülkeye hiç kimse ülkelerden bir ülke muamelesi yapamaz. Nemelazımcılık yapamaz. Şu mahşeri kalabalık önünde söylüyorum ki; bizim öfke ile işimiz yok. Çamur ve karalama siyaseti ile işimiz yok. Siyaset, meydanlarda halkın içinde ve millet için yapılır. Bunların böyle bir derdi yok. Çamur üzerine oturarak çamur siyaset yapıyorlar. Başbakan ise milletin dile ile konuşuyor. Milletin yüreğinden, gönlünden konuşuyor. Gelelim medyaya. Karalama kampanyasına başladılar. Bir kez daha tekrar ediyorum ki; elinizde belge var ise yargıya gidin. Niye gitmiyor musunuz? Belediye başkanlarımızın dokunulmazlıkları yok. Bunların ellerinde belge yok. Zamanında komünistlerin yaptığı gibi çamur at, iz bırakır anlayışı var bunlarda. Bunlar o diller konuşuyor. Yalan, yanlış haberlerle ve iftiralarla zihinleri bulandırmaya çalışıyorlar. En küçük eleştiri karşısında ise basın özgürlüğü diyorlar. Bizim de konuşma ve düşünme özgürlüğümüz var. Gazeteci gazeteciliğini yani herkes işini yapacak. Herkes sorumluluğunu bilecek. Bu ülkede kimse imtiyazlı değildir. AK Parti siyasetin içinde demokrasiyi savunmaya devam edecek. AK Parti, şantaja boyun eğmeyecek. Maliye inceleme yapıyor, malum bir kuruluşla ilgili. Vergi cezası kesiyor. Konu yargıya intikal ediyor. Baykal ise ezberden konuşuyor: “Bu bir rejim sorunudur” diyor. Araştır, incele, partinin içerisinde bu işlerden anlayanlar var onlara sor. Aynı durumunu daha önceleri de gördük. Sayın Baykal çetelerin, karanlıkların avukatlığını yapıyor. Böyle muhalefet olur mu? Elbette olmaz. Bir kere de milletin sesine kulak ver. Bir kerede milletin avukatlığını yap.”

Konuşmasında CHP Lideri Baykal’ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de eleştiriler yönelten Başbakan Erdoğan, şunları ifade etti: “Sayıh Bahçeli de salon toplantıları ve basın açıklamaları ile muhalefeti sürdürüyor. Millet bir kere bunlara 5 yıllığına ülkeyi yönetme yetkisini vermedi mi? Verdi. Ama bunlar 3.5 yılda ülke yönetimini yürütemeyip bırakıp gittiler. Ama o günkü ile bugünkü Türkiye arasında çok fark var. Noktayı 29 Mart’ta sandıklarda koyacağız. Sayın Bahçeli, sizin döneminizdeki borçlanmaların hesabını ödeyen bizleriz. Bizim dönemimizde bir tane bile banka batmadı. Neden; sağlam kazığa bağladık ta ondan. Bunların bozdukları ekonomik dengeleri biz düzeltiyoruz. Sayın Bahçeli sen önce ekonomiyi öğren. Daha çok yapmamız gereken hizmetler var. Ayda 100 TL’ye 45 metrekare ev yapacağız. Bizde icraat onlarda ise laf var.”

Yaklaşık 45 dakikalık konuşmasını tamamlayan Başbakan Erdoğan daha sonra Kahramanmaraş Belediye Başkanı ve adayı Mustafa Poyraz’ı yanına alarak alanı dolduran kalabalıktan yeniden Poyraz için oy istedi. Miting sonunda ise ilçe belediye başkan adayları da platforma alınarak eller havaya kaldırılarak topluca birlik görüntüsü sergilendi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmaları sık sık büyük bir coşkuyla alkışlandı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Kahramanmaraş ve çevre illerin milletvekillerinin de katıldığı mitingde Başbakan Erdoğan'a 46 numaralı Kahramanmaraşspor forması da hediye edildi.

Başbakan Erdoğan, mitingin ardından Kahramanmaraş Valiliğini ziyaret ederek, Batıpark Spor Salonu’ndaki toplu açılış törenine de katıldı. (M. Nuri Şirin – Ahmet Kaya – Eyüp Burun – Lütfi Yıkan – İskender Zengin – DHA) (www.kanal46.com)