Danıştay 8. Dairesi’nin kararı ile yeniden belde statüsüne kavuşan ve 7 Mart 2010 tarihinde belediye seçimleri yapılacak olan merkeze bağlı Karacasu ve Kavlaklı beldelerinde 4 Ocak pazartesi günü askıya çıkartılan seçmen listelerinin 17 Ocak’ta askıdan ineceği duyuruldu.

Yüksek Seçim Kurulu’ndan alınan bilgiye göre; seçmen hareketinin son tarihi olarak ise 30 Ocak 2010 tarihi belirlendi. Bu arada iki beldedeki belediye seçiminin yapılacağı 7 Mart’ta Kahramanmaraş’ta iki mahallede de muhtar ve ihtiyar heyeti seçimleri de gerçekleştirilecek. Kent merkezinde yeni oluşturulan Gedemen Mahallesi ile merkeze bağlı Kale beldesindeki Yeni Mahalle’de muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi için sandık başına gidilecek.

ŞU ANA KADAR ADAYLAR KİMLER?

Her iki beldede de yapılacak olan seçimler için geriye sayım sürerken, şu ana kadar Karacasu beldesinde 2, Kavlaklı beldesinde ise 3 ismin aday olacağı konuşuluyor.

29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde Karacasu Belediye Başkanlığını sürdüren AK Partili Süleyman Topçuoğlu, yeniden aday olarak ortaya çıktı. Adaylık için iktidar partisini tercih eden Topçuoğlu’nun Danıştay nezdinde açtığı dava sonucunda Karacasu yeniden belde statüsüne kavuştu.

Beldenin eski belediye başkanı ve halen İl Genel Meclisi üyesi olarak görev yapan Mustafa Özsoy’un destek verdiği eğitimci Faruk Aksu’nun da bugün görevinden istifa ederek ‘resmen’ sahaya inmesi bekleniyor. Bilindiği gibi; seçim takvimine göre belirlenen tarihte istifa edilmesi halinde, seçimi kazanamayan aday yeniden eski görevine dönebiliyor. Aksu da bunun için yasal istifa süresinin başlamasını bekliyordu.

KAVLAKLI’DA DURUM NE?

Karacasu’nun aksine pek gündeme gelmeyen Kavlaklı beldesinde ise şu ana kadar adaylık için 3 isim konuşuluyor. Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Tahsin Gözükara, imam Halil Doğan ve beldenin MHP’li eski belediye başkanı eğitimci Fevzi Gökçe’nin adaylık için iktidar partisini tercih edecekleri öne sürülüyor. (www.kanal46.com)