Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş eski Milletvekili Ökkeş Şendiller, Nobel ödülünün Orhan Pamuk'un edebiyat başarısından dolayı değil Türk Milleti'ne hakaret ettiği için verildiğini söyledi.

Bafra İlçe Teşkilatı'nın davetlisi olarak Samsun'a gelen Ökkeş Şendiller, Büyük Samsun Oteli'nde basın toplantısı düzenledi. Partisinin il ve ilçe teşkilat üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Ökkeş Şendiller, Pamuk'u eleştirdi.

Ödülün Pamuk'a, "Türkler 1 milyon Ermeni'yi ve 30 bin Kürt'ü katletti" sözlerinden dolayı verildiğini iddia eden Şendiller, "Kim ne derse dersin. Ödülün veriliş nedeni budur. Orhan Pamuk, Türk milletine hakaret ettiği için bu ödüle layık görülmüştür" dedi.

Fransız Ulusal Meclisi'nin önceki gün "Ermeni soykırımı" iddialarını inkar etmeyi suç sayan yasa teklifini kabul etmesine ilişkin görüşlerini bildiren Şendiller, "Fransa'dan aksine bir tutum beklenmesinin yanlış olacağına dikkat çekti. Fransa'nın yasayı, "soykırım yoktur" diyenlere ceza vermek için çıkardığını öne süren Şendiller, "Fransa'yı fazla tenkit etmeye gerek yok.

Çünkü onların işi bu. Geçmişte Fransa, Ermenileri kışkırtıp, komşu ülkelerin üzerine de salmıştı. Fransa Cezayir'de yaptığı 1.5 milyon insanı katletti.

Onun için Fransa ve benzeri ülkelerden Türkiye lehine tavır beklememek lazım" diye konuştu.

İç ve dış politikadaki gelişmelerden dolayı AK Parti Hükümeti'ni de eleştiren Şendiller, PKK'nın ateşkesinin bir oyun olduğunu, bu ateşkesle teröristlerin genel af isteyeceklerini dile getirdi.

Kerkük'te Türkmenlerin katledildiğini iddia eden genel başkan yardımcısı Şendiller, "Talabani ve Barzani, Türkmenleri sahipsiz bulup katliam yapıyorlar.

Hükümetin hemen gerekli tedbirleri alması lazım. Türkiye'ye gelecek olan Irak Başbakanı'ndan bunun hesabının sorulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.