2007 Erken genel seçimi için milletvekili aday adayı olmak için dün görevinden istifa eden Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dt. Sıtkı Güvenç, bu gün Pınarbaşı Destan Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıklarken, Sağlık Müdürlüğü görevinde edindiği birikim ve tecrübeleri siyasi yaşamda sürdürmek ve kente hizmet etmek için aday olduğunu söyledi.

4 yıldır İl Sağlık Müdürlüğü görevini başarılı bir şekilde sürdüren ve 2007 genel seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti)'den milletvekili aday adayı olması beklenen Güvenç, beklenildiği gibi dün görevinden istifa ederek aday adaylığını açıklamıştı.

Kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği basın toplantısında Güvenç, 4 yılda büyük tecrübeler edindiğini belirterek şöyle konuştu: “4 yıl sağlık müdürlüğü yaptım. Geçmediğim yol, gezmediğim köy ve mezaa kalmadı. Gittiğim yerde vatandaşlar ilk defa bir sağlık müdürü gördüklerini söylediler. Bu gezdiğim yerlerde Kahramanmaraş'ın sorunlarını ve esiklerini gördüm. Ayrıca hem Ankara hem de Kahramanmaraş bürokrasisini öğrendim. Aday olmam noktasında çok büyük teşvik aldım. Ailem aday olmama şiddetle karşı çıkmasına rağmen, bu teşvikler nedeniyle aday adayı olmaya karar verdim. Çünkü arkamdan müdürlük koltuğunu bırakıp aday adaylığından korktu girmedi dedirtmek istemem.”

Güvenç, 'milletvekilliği için neden Ak Parti'yi seçtiniz' şeklindeki bir soruya ise; “Kendi düşüncelerime en yakın partiyi Ak Parti olarak gördüm. Bu nedenle buradan aday oldum. Genel merkez dahil hiç kimseden adaylık için işaret almadım. Milletin hislerine tercüman olmak için aday oldum. Ben bundan sonra her şeye hazırım. Aday gösterilmeyebilirim. Zaman ne gösterir bilinmez ama belki görevime devam ederim, gerekirse mesleğimi icra ederim. Allah her şeyin hayırlısını versin” şeklinde cevap verdi.
Güvenç, Ak Parti'nin halen çok güçlü olduğunu belirterek; “Belki Kahramanmaraş'tan milletvekillerinin tamamını bile götürebilir” dedi.

‘HİÇBİR ADAY ADAYI HAKKINDA KONUŞMAYACAĞIM’

Güvenç sözlerinin sonunda hiçbir aday adayı hakkında konuşmayacağını belirterek; “Siyaseti etik kuralları içerisinde yapacağım. Hiçbir aday adayı arkadaşım hakkında konuşmayacağım. Allah nasip eder aday olursak çalışmaya devam edeceğim. Yok olmazsak ta partimize karşı herhangi bir kırgınlık küslük kesinlikle olmayacak. Yine elimizden geldiği kadar çalışacağız” dedi.

SITKI GÜVENÇ’İN ÖZGEÇMİŞİ

Sıtkı Güvenç’in kendi ağzından özgeçmişi ise şöyle: “Rahmetli dedem 60 yıl önce işi gereği Kahramanmaraş bostancı(demirciler çarşısı) mahallesi 27 haneden Pazarcık ilçesine göç etmiş. Ben 1961 yılında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde doğdum. İlk orta lise öğrenimimi Pazacık'ta tamamladım. Üniversite eğitimime İstanbul Üniversitesi Diş Hahekimliği Fakültesinde devam ettim. 1985 yılında mezun olduktan sonra Rize Devlet Hastanesinde göreve başladım. Askerlik görevimi Ankara Kara Kuvvetleri Karargahı Sağlık kısmında yaptım. 1989 yılında Pazarcık ilçesi sağlık ocağı daha sonrada Pazarcık Devlet Hastanesinde görev yaptım. Pazarcık'ta bulunduğum süre içinde sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulundum. Aş evi açtım. o dönemde Andırın Devlet Hastanesinde görev yaptım. 1992 yılında Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde göreve başladım. 2003 yılında Devlet Hastanesinde Baş hekim yardımcılığı, 2 ekim 2003 tarihinde de Sağlık Müdürlüğü görevine getirildim. 8 mayıs 2007 tarihimde aday adayı olmak üzere istifa ettim.”

TATLIBAL DA ADAY

Öte yandan; Güldal Akşit’in bakanlığı döneminde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdür vekili olarak görev yapan ve son olarak Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevinden istifa eden Cafer Tatlıbal da AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Bilindiği gibi; Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü görevinden sonra SHÇEK genel müdürlük görevine başlar başlamaz kurum bünyesinde aynı koridorda yan yana bulunan kadın ve erkek tuvaletlerini ayırması icraatı nedeni ile ulusal basında geniş bir şekilde yer alan Tatlıbal, Bakan Akşit ile de ters düşünce görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Ayrıca, milletvekili aday adayı olması beklenen Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi M. Nedim Şerefoğlu ise görevinden ayrılmayarak aday adayı olmadı. (Ajans 46) (www.kanal46.tv)