Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yıllardır ülkenin sorunlarını çözemeyenlerin, insanlara kimlikler üzerinden siyaset yaptığını belirtti.

Numan Kurtulmuş, partisinin Gaziantep İl Başkanlığı binasının açılışına katıldı. Burada il binasının önünde toplanan partililere hitap eden Kurtulmuş, halkın, kutuplaşmaktan bıkıp bunaldığını ifade etti.

Kurtulmuş, "Halk, kavgadan küfürleşmeden kutuplaşmaktan birbirine hakaret etmekten bıkmış ve bunalmıştır. Mahalle kabadayısı üslubuyla konuşmaktan, siyaset yapmaktan yorulmuştur. Birisinin birisine 'Sen merdiven çıkmayı bilmiyorsun', ötekisinin de ona 'Sen beygire binemiyorsun' demesinden bunalmıştır. Birisinin 'Siz gösteri yapıyorsanız ben 10 bin kişiyi toplarım' demesinden, ötekinin de 'Ben de bozkurtlarımı toplar gelirim' demesinden bu millet bunalmıştır. Bu millet özü sözü bir olan ve kavga değil çözüm üreten bir siyaset istiyordu. Onun için HAS Parti kuruldu. " dedi.

Milletin kamplaşmadan da çok çektiğini ifade eden Kurtulmuş, "Millet, sağcılar bu tarafa, solcular bu tarafa, dindarlar bu tarafa, laikler bu tarafa, Aleviler bu tarafa, Sünniler bu tarafa, Türkler bu tarafa, Kürtler bu tarafa denmesinden çok çekti. Yıllardır bu ülkenin sorunlarını çözmeyenler, çözemeyenler, insanlara kimlikler üzerinden siyaset yaptılar. 'Sen sağcısın şurada dur' dediler. Üstüne de kapıyı kapattılar, kilitlediler. 'Sen solcusun sen de burada dur' dediler. Üstüne kapıyı kapattılar. Toplumu kimliklerine göre böldüler. " şeklinde konuştu.

Geçmişte Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas'ta yaşanan olayları hatırlatan Kurtulmuş, "12 Eylül öncesinde 7 bin gencecik insanımız toprağın altına gitti. Genç yaşta öldürüldü. Bu ülke kurtarılmış bölgeler haline getirildi. Hala eski Türkiye'nin eski siyasetiyle devam ediyorlar. Bu soğuk savaşın siyasetidir. Ne kolay? Hiçbir şey söylemiyorsun. Sağcıysan bu tarafa solcuysan o tarafa, dindarsan bu tarafa laiksen o tarafa. Bu kimlikler üzerinden siyaset yapma devri sona ermiştir. " ifadelerini kullandı.

Öte yandan; Türkiye turu kapsamında Kahramanmaraş'a da bugün gelecek olan Numan Kurtulluş, şehir merkezindeki seçim bürosu açılışından sonra bazı ilçelere de giderek incelemelerde bulunacak, halka seslenecek.