Başbakan Tayyip Erdoğan, liderlerle terörün yanı sıra referandumu da konuşacak. Erdoğan, CHP, SP ve BBP’ye dün Başbakanlığın özel kuryesiyle gönderdiği görüşme istemini içeren mektubunda, “Terör ve referandum konularında görüş alışverişinde bulunmak üzere sizi ziyaret etmek isterim” dedi. Erdoğan, görüşme günü olarak da 14-15 Temmuz tarihlerini bildirdi.

SP ve BBP’den yanıt

Dün özel kurye ile gönderilen mektuplar, öğle saatlerinde partilere ulaştı. Erdoğan’ın görüşme istemine SP ve BBP, hemen yanıt verdi. Erdoğan, çarşamba günü önce SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ardından da BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ile görüşecek. Hükümet ve parti yönetiminden 3 kurmayının da kendisine eşlik etmesi beklenen Erdoğan bu görüşmeler için saat 14.00’de SP, 16.00’da da BBP genel merkezlerine gidecek.

CHP ise randevu tarihi ve saatini yarın yapacağı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından iletecek. Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meclis’teki makam odasında görüşmesi bekleniyor.

DP’ye gitmiyor

“Terörden nemalananlarla görüşmeyeceğini” belirterek MHP ve BDP’den randevu istenmeyen Erdoğan, sürpriz bir biçimde DP’ye de görüşme istemi iletmedi. Ak Parti kulislerde, DP’nin hükümete yönelik sert söylemlerinin bunda etkili olduğu konuşuluyor.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Erdoğan’ın liderlere gönderdiği mektupta terörün yanı sıra referandumu da konuşmak istediğini iletmesiyle ilgili Hürriyet’e, “Sayın Başbakan’ın muhalefet liderleriyle Türkiye’nin gündeminde ne varsa hepsini konuşmasından daha doğal bir şey yok” dedi.

MHP: AKP’nin işi

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan’la görüşmek istememelerinin nedenini şöyle açıkladı: “Bugün maalesef PKK terör örgütünün cesaretlendirilmesine ve bölücülüğün azmasına sebebiyet veren AKP’nin açılım politikaları ve siyaset anlayışıdır. Hüseyin Çelik gibiler, Bülent Arınç gibiler PKK’yı aklayıp, Türkiye’de terörle mücadele edenleri suçlama telaşına düşmüşlerdir. Bu milleti uçuruma götüren, Cumhuriyetle bir hesaplaşma dönemi açıp, bu milletin kimliğini ortadan kaldırıp, bölmek isteyen açılım sevdalıları ile bizim görüşeceğimiz bir konu olamaz.”

DSP’ye de gidecek

Başbakan Erdoğan’ın görüşme talebine ilişkin mektubu, CHP, BBP ve SP’den sonra akşam saatlerinde de DSP’ye ulaştı. DSP Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Erdoğan’a 13 Temmuz Salı günü görüşebileceklerini bildirdi. Cevapta, Erdoğan’a Salı günü saat 14.30’da DSP Genel Merkezi’nde görüşülebileceği bildirildi. (Hürriyet)