Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye'nin siyaseten ve ahlaken tıkandığını söyledi.


Gaziantep’e gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak partisinin belediye başkanı aday tanıtım toplantısına katıldı.


Kalaender Plaza’da yapılan aday tanıtım toplantısında konuşan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Milli Görüş’ün 600 yıl dünyaya huzur, barış ve adalet dağıtmış bir ecdadın görüşü olduğuna işaret ederek, “O Milli Görüş ki, tarih boyunca özgürlüğün, adaletin, hoşgörünün öncüsü olmuş bir medeniyetin temsilcisidir. O Milli Görüş ki, ‘Oturduğun yeri pak et, yediğin lokmayı hak et.’ diyen Hacı Bayram-ı Veli’nin görüşüdür. O Milli Görüş ki, ‘Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem, Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem’ diyen Mehmet Akif’in görüşüdür. O Milli Görüş ki, inandığı değerler için canını vermekten çekinmeyen yiğitlerin görüşüdür. Milli Görüş, Çanakkale’de can veren şehitlerin görüşüdür” dedi.


Türkiye’nin her konuda tıkandığını da savunan Genel Başkan Kamalak, “Türkiye’de siyaseten tıkanmıştır, ahlaken tıkanmıştır, ekonomide tıkanmıştır, dış politikada tıkanmıştır, Türkiye kısır kavgaların, içi boş polemiklerin, seviyesiz tartışmaların tam anlamıyla esiri edilmiştir. Türkiye’nin yeni bir sese, yeni bir söze, yeni bir siyasete ihtiyacı vardır. Bu siyasetin adresi, Saadet Partisidir. Rantsal dönüşümü değil, gerçek kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Stres şehirleri değil, huzur siteleri inşa edeceğiz” diye konuştu.


Milletin hak var iken, batıla yönelmesi gerektiğine de işaret eden Kamalak, “Eğer, yolsuzluk olmasın diyorsan adres, Saadet Partisi. Rüşvet yenmesin diyorsan adres, Saadet Partisi, çifte standart değil, adalet diyorsan, adres Saadet Partisidir” şeklinde konuştu.


Aday tanıtım toplantısında konuşan SP Genel Başkan Baş Danışmanı Dr. Fatih Erbakan, Milli Görüşçüler olarak şan şöhret için makam ve mevki için çalışmadıklarını belirterek, “Biz 6 milyar insanın saadeti için çalışan bir toplumuz. Çünkü biz Mili Görüşçüler, merhum liderimiz Erbakan’ın ifade ettiği gibi, bize oy versinler diye çalışmıyoruz. Bizi Başbakan yapsınlar, Cumhurbaşkanı veya bakan yapsınlar diye çalışmıyoruz. Biz Allah rızası için çalışıyoruz. Bizler Mili Görüşçüler olarak ihale komisyoncusu değiliz. Bizler Mili Görüşçüler olarak rantiyeci değiliz, biz ırkçı emperyalizmin, sosyalizmin işbirlikçisi ve hizmetkârı değiliz. Bizler koltuk sevdası uğruna Büyük Ortadoğu Projesi’nin göz yumanlardan değiliz. Washington’a yaptığı ziyaretlerin sayısı ile övünenlerden değiliz. Amerika, İsrail izin vermedi diye bir Gazze ziyaretini defalarca erteleyenlerden, onlardan izin almadan Gazze’ye gidemeyenlerden değiliz. Biz Fatihlerin nesliyiz. Mazlumların ve ezilenlerin sesiyiz. Biz Erbakan Hocanın eski talebeleri değil gerçek temsilcileriyiz” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından partinin il ve ilçe belediye başkan adayları sahneye çağırılarak tek tek tanıtıldı.(İHA)