29 Mart 2009 pazar günü yapılacak olan yerel seçim için geriye sayım büyük bir hızla sürüyor. Seçim yaklaştıkça siyasi partilerden de değişik vaat ve sözler geliyor. Saadet Partisi (SP) Belediye Başkan adayı Hanefi Mahçiçek bu gün partisinin seçim bürosunda düzenlediği basın toplantısı ile, seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Mahçiçek, SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un aday tanıtım toplantısı için 26 Şubat Perşembe günü Kahramanmaraş’a geleceğini söyledi.

Kurtulmuş’un Kahramanmaraş programı hakkında bilgiler veren Mahçiçek; Kurtulmuş’un 26 Şubat Perşembe günü akşam saatlerinde kente geleceğini, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret edeceğini, partililer ile akşam yemeğinde bir araya gelerek daha sonra ise Batıpark Kapalı Spor Salonun’da düzenlenecek aday tanıtım toplantısına katılacağını bildirdi.

Mahçiçek, Kurtulmuş’un 18 Mart’ta da kente gelerek, düzenlenecek mitingde Kahramanmaraşlılara hitap edeceğini kaydetti.

Teşkilat üyeleri ve mahalle muhtarlarının da katıldığı basın toplantısında 29 Mart Yerel Seçimleri öncesi çalışmaları hakkında da bilgiler veren Mahçiçek, kenti adım adım taradıklarını ifade etti. Mahçiçek; “Biz bu seçimi kazanacağımıza inandık. Her gün mahalle toplantıları ile, esnaf ziyaretleri ile seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her geçen gün çalışmalarımızın temposu biraz daha artıyor. 30 Mart sabahında belediye başkanlığı’nı biz kazanmış olacağız” dedi.

Mahçiçek, bulunduğu her görevde ilkleri gerçekleştirdiğini öne sürerek, “Bizim başlattığımız tüm projeler hep ilk oldu. Bu gün Kahramanmaraş tarihinin en önemli projesi ‘Karasu’ bizim başlattığımız bir projedir. Yine plan ve projelerimizle geliyoruz. Yapacağımız bir ilk de seçimi kazandığımız takdirde Belediye Başkan Yardımcılarımızdan birini bayan yapacağız. Kadınlara hak ettikleri değeri vereceğiz” dedi.

Mahçiçek, adaylar arasındaki seçim yarışının da saygınlık çerçevesinde devam ettiğini kaydetti. Artık, ideolojik saplantılardan uzaklaşıldığını belirten Mahçiçek; “Tüm adaylarımız birbirini karalamadan, nezih ve saygın bir ortamda seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bu gösteriyor ki artık Kahramanmaraş siyasetinde bir yerlere gelmişiz. İdeolojik saplantılara bağlı kalmadan demokratik yarış çerçevesinde yarış devam ediyor” diye konuştu.

Başkan Mahçiçek, açıklamalarının ardından basın mensuplarının projeleri hakkındaki sorularını cevaplandırdı. (www.kanal46.com)