Kahramanmaraş siyasetinin üzerindeki ölü toprağını kaldırabilmek için Şubat ayında memleketi Kahramanmaraş’a gelerek irtibat bürosu açan Türk siyasetinin tanınmış simalarından ve son günlerde ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan Ökkeş Şendiller, Kahramanmaraş Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Poyraz hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunabilmek için billboard ihalesini onaylamasını bekliyor.

Hafta içerisinde Kanal 46 Haber Merkezi’ni ziyaret ederek özel açıklamalarda bulunan Şendiller, şunları kaydetmişti: “Sayın Belediye Başkanı Mustafa Poyraz her fırsatta ‘hasbi’ olduğunu söylüyor ama sahibi millet olan belediyenin imkânlarını çar-çur etmekten de geri kalmıyor. Bu nasıl hasbiliktir anlamadık. Kaldırımları ve yolları ‘yap boz, yeniden yap’ sistemi ile devamlı olarak yenileyerek ne kadar para harcıyor? Son billboard ihalesinde de belediyeyi yaklaşık 3.5 trilyon lira zarara uğrattığı ortaya çıktı. Bugüne kadar Poyraz’a sorduğumuz sorulara herhangi bir cevap gelmedi. Demek ki iddialara verecek cevabı yok ya da sükût ikrardan geliyor. Şu anda hukuk müşavirlerimiz konuları inceliyor ve başta billboard ihalesi olmak üzere birçok konuda hesap sorularak gereğinin yapılması adına adli makamlara başvuracağım. Büyük ihtimalle pazartesi günü yapacağım basın toplantısının ardından Kahramanmaraş Adliyesi’ne giderek Cumhuriyet Başsavcılığına Mustafa Poyraz hakkında suç duyurusunda bulunacağım.”

Ökkeş Şendiller, suç duyurusunun ardından Mustafa Poyraz hakkında gerekli inceleme ve soruşturma yapılabilmesi amacı ile Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Devlet Denetleme Kurulu, İçişleri Bakanlığı gibi resmi makamlara da başvuruda bulunarak iddiaların araştırılmasını isteyeceğini ifade etti.

İHALE HENÜZ ONAYLANMAYINCA SUÇ DUYURUSU GECİKEBİLİR

Suç duyurusunda bulunacağı yönündeki ifadesi kamuoyunda büyük yankı yapan Ökkeş Şendiller, bugün yaptığı yeni açıklamasında ise; “Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın henüz ihaleyi onaylamadığı yönünde bilgi aldık. Hukuk müşavirlerimiz billboard ihalesi üzerinde inceleme ve çalışmalarını tamamladı. Adli sürecin başlayabilmesi için ihalenin onaylanmasını bekliyoruz. Bu nedenle pazartesi günü yapacağımız suç duyurusu için Poyraz’ın ihaleyi onaylaması beklendiği için ileriki günlere kayabilir” dedi.

6 Nisan 2010 Salı günü yapılan ikinci billboard ihalesinin onaylanması için Başkan Poyraz’ın 15 günlük süresi bulunuyor ve bu süre ise 21 Nisan’da sona eriyor. Bu nedenle Poyraz’ın onay için son güne kadar bekleyeceği tahmin ediliyor. (www.kanal46.com)