Erdoğan için bugün olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, bunun sebebinin suikast ihbarı olduğu ortaya çıktı.

AK Parti grup konuşmasını yapmak üzere Meclis'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için bugün olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, bunun sebebinin suikast ihbarı olduğu ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan için, ABD Başkanı Obama'nın Meclis'e gelişi sırasında alınan tedbirler uygulandı.

AK Parti grubuna hitap etmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelen Başbakan için bugüne dek görülmedik güvenlik tedbirleri uygulandı.

Buna göre sabahın erken saatlerinden itibaren ana hizmet binasına kimse alınmadı. Giriş çıkışlarda polis barikat kurdu. Genel Kurul Salonu'nun bulunduğu bütün giriş ve çıkışlarda olağanüstü önlemler dikkat çekti.

Meclis'in Başbakan'ın geçeceği bütün bölümlerin üst katlarına polis yerleştirildi. Başbakan'ın salona geleceği saat 11.00'e doğru ise Meclis Şeref Holü, ana holü ile Başbakan'ın konuşmasını yapacağı AK grubuna gidilen muhalefet kulisi basın mensupları ve milletvekilleri dışında tamamen boşaltıldı.

Şehir dışından gelen bazı gruplar kalabalık olduğu gerekçesiyle içeri alınmadı. İstanbul'dan gelen bir grup hariç hiç kimse Başbakan ile görüştürülmedi. İçeri alınan gruptakilerin isimleri tek tek alınarak koruma müdürlerine verildikten sonra içeri alındı.

Polis, ilk etapta bunun normal bir uygulama olduğunu açıkladı. Ancak ilerleyen saatlerde bunun asıl sebebinin Babakan'a yönelik bir suikast ihbarı olduğu ortaya çıktı. Başbakanlık ve Meclis kaynaklarından alınan bilgilere göre, dün ikindi saatlerinde Başbakan'ın grup konuşmasını yapacağı Meclis'te saldırı olabileceği ihbarı geldi. Bunun üzerine Başbakanlık ve Meclis Koruma Müdürleri ile yardımcıları geç saatlere kadar toplantı yaptı. Başbakan'ın geçeceği alanlarda görev yapacak bütün görevliler, bu konuda uyarıldı.

Bu arada, emniyet kaynakları, ihbarı doğrularken, ihbarın ne olduğu konusunda net açıklama yapmadı.

Polis yetkilileri, Başbakan için en üst düzeyde güvenlik önlemi aldığını söyledi. Aynı kaynaklar, ABD Başkanı Barack Obama'nın geçtiğimiz yıl Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında Meclis'te konuşmak için gelirken alınan önlemlerin uygulandığını ifade etti. (Mynet)