Gazeteci-yazar Tuncay Özkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yalancılıkla suçladı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e ise "köpek" diyerek hakaret etti. Kendisinin gözaltına alınıp alınmamasıyla ilgili olarak da, "Beni götürmezlerse, işkence tezgahlarından geçirmezlerse, ben de onların yüzüne tükürmezsem namerdim." dedi.

Tuncay Özkan, Biz Kaç Kişiyiz Denizli Platformu tarafından Bakbay Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Özkan, Başbakan Erdoğan hakkında yorum yaparken bir katılımcının, "Yalancı!" diye bağırması üzerine şunları söyledi: "Yalancı, hem de kuyruklu yalancı. Bir ülkenin başbakanı, sokaktaki ite köpeğe beni hedef göstermek için, '82 yaşındaki kadının başörtüsünü çekti, aldı.' diyor. Anadolu'da bir kadının başörtüsünün çekip alınmasının ne anlama geldiğini ben bilirim. Ben Anadolu çocuğuyum, başka bir şey çocuğu değilim."

Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un gözaltına alınış şeklini de eleştiren Özkan, "Mustafa Kemal'in askeri olarak beni götürmezlerse, işkence tezgahlarından geçirmezlerse, ben de onların yüzüne tükürmezsem namerdim. Onlardan her türlü namussuzluğu beklerim, beni bu yoldan alıkoyamazlar. Ben halkımdan ayrılmam. Sizlerle beraber karanlıkla mücadele etmeye devam edeceğim." şeklinde konuştu.

Eğitim anlayışının toptan değiştirilmeye başlandığını da iddia eden Özkan, "Andımızı sildiler. Türklerin kurtuluşunu, Fransızların Kahramanmaraş'tan, Gaziantep'ten çıkışını, Sütçü İmam öyküsünü, Fransızlar istemiyor diye kitaptan çıkardılar." dedi.

Konuşması sırasında dinleyicilerden birinin, "Milli Eğitim Bakanı yobaz!" diye bağırması üzerine de şunları söyledi: "Yobaz ama nasıl yobaz? Özel okulların Atatürk köşelerini kaldırtıyor. Emperyalizmin uşakları ki nasıl uşaklar. Uşak bile değil, köpek bunlar köpek."

Mayıs ayının beklenmesini isteyen Tuncay Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben CHP'ye üyelik başvurusu yapacağım. Kabul ederlerse oradayım, yoksa Mustafa Kemal'in bayrağını açıp Türkiye'yi dolaşacağım." (Cihan Haber Ajansı)