Tekin: "Türkiye'de şuurunu kaybetmiş bir Başbakan ve bir iktidarla karşı karşıyayız"


KAHRAMANMARAŞ (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Türkiye'de şuurunu kaybetmiş bir Başbakan ve bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi.


Tekin, partisi tarafından Narlı beldesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimleriyle sadece büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının seçilmeyeceğini belirtti.


Türkiye'nin en başarılı belediyelerinin CHP'li belediyeler olduğunu ifade eden Tekin, şunları kaydetti:


"Kapatılmış beldelerin tamamını açmak CHP iktidarında bizim için namus borcudur. Türkiye'de yerelleşmenin ne olduğunu, yerel belediyeciliğin ne olduğunu CHP gösterecektir.  Şuurlu kardeşim, Türkiye'de şuurunu kaybetmiş bir Başbakan ve bir iktidarla karşı karşıyayız. İnsanlarımız çok ağır bedeller ödedi ve acılar çekti. 14 yaşındaki körpecik bir çocuğun ölümünü başsağlığı dilemeyi bırakın miting meydanlarında yuhalatabilecek kadar şuurunu kaybetmiş bir iktidara cevap vereceksiniz. 30 Mart günü çeşitli gerekçe ve sebeplerle küsüp 'Farklı siyasi partilere oy vereceğim' diyen arkadaşlarımızın tamamını uyarıyorum. Sakın ha vereceğiniz her oy bu ceberrut, bu aymazca, şuurunu kaybetmiş iktidara oy vermek olarak kabul edilir. Bunu böyle bileceksiniz."


İstanbul merkezli operasyon


Tekin, "yolsuzluğun AK Parti'nin geleneklerine göre meşru" olduğunu öne sürdü. 


SHP döneminde hiç bir siyasetçinin dahlinin olmadığı bir İSKİ meselesi yaşadıklarını anlatan Tekin, olayın bürokrat hatası olmasına rağmen CHP Genel Başkanının Türkiye kamuoyundan özür dilediğini, AK Parti hükümetinin ise yaşanan olayları kapatmak için barışı tehlikeye düşürdüğünü iddia etti.


Çok kritik, sıkıntılı ve sorunlu bir seçim sürecine girdiklerini aktaran Tekin, hükümetin kalan 5 gün içerisinde kendi koltuklarını korumak ve çocuklarını kamufle etmek için Türkiye'nin başına her an bir bela açabileceğini öne sürdü.


Tekin, şunları söyledi:


"Sizden özellikle rica ediyoruz. 30 Mart günü sakın ha hiçbir yerde ve hiçbir şekilde provokasyonlara alet olmayın. Bunların gözleri kararmış kendi iktidarlarını sürdürebilmek için her türlü oyuna hazır olabilecek bir pozisyondalar. Türkiye çok ciddi tehlikelerle karşı karşıya. Bu tehlikeyi 56 milyon seçmen fark etmeli bu şuurunu kaybetmiş, insanları ayrıştıran, onlara hakaret eden, ölüsüne bile saygısı olmayan bir iktidara oy vermek vicdanen de dinen de inançla da kabul edilebilecek bir anlayış değildir." 


(AA)