Talat’ın bağımsız milletvekili adayı olacağını duyan Ali Bilir, eline pankart alıp “Halk’ın Bağımsız adayı benim” diyerek çarşı-pazar dolaşmaya başladı.

Kahramanmaraş’ta 40 yıldır gündemdeki önemli konuları eline aldığı pankart ile genelde Trabzon caddesinde sabahın 7 sinden akşamın 7 sine kadar vatandaşlara duyuran ve tek kişilik protestocu olarak tanınan Ali Bilir yaptığı açıklama da şunları kaydetti:

“Ben 40 yıldır bu memlekette pankart açarak hiç kimsenin yapamayacağı önemli konuları dile getirdim. Artık teknoloji çıktı internette bile köşe yazarlığı yapmaktayım. Beni çarşıda görüp alkışlayan, internette köşe yazılarımı okuyan, gazetelerde haberime bakan vatandaşlar oy verse ben bu memleketten bağımsız olarak seçilip milletvekili olarak Ankara’ya giderim. Kahramanmaraş’ın her türlü sorununu mecliste çözmeye söz veriyorum. Bu güne kadar 40 yıldır elime aldığım pankart ile çarşı pazar gezerek protestolar yapmaktayım. Artık Kahramanmaraş halkı benim ne yapacağımı gördü, duydu, anladı artık bana güveniyor. Kendiler adına mecliste olmam için bana vekâleti vereceklerini tahmin ediyorum. Seçilirsem de bu memlekete ne hizmetler yaparım onu da ispat edeceğim. Talat çıkmış ortaya (ben Bağımsız Milletvekili adayıyım) diye gezdiğini duydum. Talat şunu unutmasın ki; kendisi Milletvekilliği yapamaz. Giderse ilk işi ordaki milletvekillerinden, bakanlardan hatta Başbakan’dan bile harçlık ister. Bu para istemeye alışmış; benimse o taraklarda hiç bezim yok. Tek gayem; Kahramanmaraşlılara hizmet etmek. Ben soy ismim gibi her şeyi iyi bilirim. Uncu zade dediler verdik, dayı zade dediler verdik, kadı zade dediler verdik, birde gariban zade Ali Bilir’i denesinler. Bu memlekette Mustafa Poyraz’a halkımız % 65 oy veriyorlarsa ben de çok istemiyorum halkımızın % 20’si verse Mecliste onları en iyi şekilde temsil etmeye hazırım.”

Bağımsız Milletvekili adayı Ali Bilir elinde pankartı Trabzon caddesinde gezerken Kahramanmaraş halkı büyük ilgi gösterdi. (Kaynak: Maraş Medya Merkezi / www.kanal46.com)