Chp Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirirken, "Bu tarih, bu Cumhurbaşkanı'nı affetmeyecektir.


Tarih, bu adaletsizliği yaratanları,Türkiye'yi kutuplaştıranları, nefret dille ayrıştıranları Berkin Elvan'ın annesini yuhalatmayı marifet sayan bu Cumhurbaşkanı'nı affetmeyecektir" dedi.


Levent Gök, Kahramanmaraş'ta CHP İl Başkanlığı tarafından Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Eğilim Yoklaması Eğitimi'ne katıldı. Konuşmasına nevruzu kutlayarak başlayan Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Harp Akademileri Komutanlığı'nı ziyaretindeki konuşmalarını eleştirdi. Levent Gök, tarihinCumhurbaşkanı'nı affetmeyeceğini öne sürerek şunları söyledi:"Türkiye'yi bölen ayrıştıran nefret dilini yayan bu iktidardan ve Cumhurbaşkanı'ndan kurtulmak Cumhuriyet Halk Partililerin mutlaka ve mutlaka eseri olacaktır. Bunu hep birlikte yapacağız. Cumhurbaşkanı önceki gün konuşuyor. Biz Ergenekon, Balyoz gibi davalar gündeme geldiği zaman bunların siyasi dava olduğunu, üretilen her delilin sahte olduğunu, insanların mağdur edildiğini, hapislerde çürütüldüğünü söylediğimiz zaman 'Ben bunların savcısıyım' diyen Cumhurbaşkanı, o zamanki Başbakan, şimdi 'Ben yanılmışım' diyor. Nasıl bir anlayıştır bu? Her konuda yanılacaklar, 'Bir paralel yapı vardı, o bizi yanılttı' diyecekler. Ergenekon'da, kumpasta yanılacaklar ve 'Yanıldık, o delilleri biz de göremedik' diyecekler. Peki, o hayatlarını kaybeden insanların o bedelini kim ödeyecek? O 5 yıl, 6 yıl hapiste kalan, çürümeye terk edilen insanların hayatlarını kim getirecek? Onların ailelerinin yaşadığı mağduriyetleri kim giderecek? Sadece 'Yanıltıldım' diyor. Bu tarih, buCumhurbaşkanı'nı affetmeyecektir. Tarih, bu adaletsizliği yaratanları, Türkiye'yi kutuplaştıranları, nefret dille ayrıştıranları Berkin Elvan'ın cenazesinde dahi annesini yuhalatmayı marifet sayan bu Cumhurbaşkanı'nı affetmeyecektir."


'TÜRKİYE, GENÇ ÖLÜMLER ÜLKESİ OLDU'


Türkiye'nin genç ölümler ülkesi haline geldiğini savunan Gök, "Türkiye, genç ölümler ülkesi oldu. Türkiye'nin her yerinde, her olayda bir gencimizi yitiriyoruz. Bunun hesabını veren yok. Türkiye'de ölen o insanlarımızın her biri kıymetli ve değerlidir. Bizler Ali İsmail Korkmaz'ları, Ethem Sarısülük'leri, Berkin Elvan'ları unutmadık, unutturmayacağız" diye konuştu.