Mahçiçek: “Tavuk pinine benzeyen bir otogar, bir işe yaramayan trafiği rahatlatmayan bir alt geçit, biraz alt yapı ve de kaldırım yaptılar” dedi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim sürecini sürdüren Saadet Partisi (SP) Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek, Hacı Bayram Veli ve Erkenez Mahalleleri’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Mahçiçek, seçilmeleri takdirde Kahramanmaraş Belediyesi başkan yardımcılarından birinin bayan olacağını, sosyal alanlarda bayanlarla daha rahat ilişki kurulacağını ve sorunların daha rahat bir ortamda çözüleceğini kaydetti.

Mahçiçek mahalle sakinlerine; “Bana oy verin demiyorum. Allah rızası için kim yapabilecekse ona oy verin. Düşünün ki işi bilmeyen biri başkanlığa getirildi, 5 yıllık zaman zarfında telafisi olmayacak bir döneme girilir ve bunun sonucunu vatandaşlar çeker” diye konuştu.

Mevcut belediye başkanını eleştiren Mahçiçek, Kahramanmaraş Belediyesi’ne ait Boğaziçi’nde 90 bin m2 arazinin, istasyon çevresinde Galip Çalık’ın yaptırmış olduğu işyerlerinin, eski otogar yerinin ve Gaziantep yolundaki Kervan Patanesi’nin yerinin satıldığını ve karşılığında ise bir eser ortaya konmadığını dile getirdi.

Mahçiçek; “Bu satışlardan tavuk pinine benzeyen bir otogar, bir işe yaramayan trafiği rahatlatmayan bir alt geçit, biraz alt yapı ve de kaldırım yaptı” diye konuştu.

1999 yılında görev aldıkları Kahramanmaraş Belediyesi’nde Karasu gibi büyük bir projeye imza attıklarını kaydeden Saadet Partisi Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek, 2 yıl içinde 60 kilometreden suyu getirdiklerini ve suyun gelişinde Kahramanmaraş Belediyesi’ne ayda 400 milyarlık elektrik ürettiğini dile getirdi.

Daha önceden Kahramanmaraş Belediyesi’nin ayda 400-500 milyar lira (günümüz ifadesi ile bin TL) elektrik faturası ödediğini, şimdi ise 1kuruş vermeden kaynak suyuna kavuştuğunu söyleyen Mahçiçek, belediye başkanlığı dönemlerinde saatte 160 ton asfalt yapan bir makine getirdiklerini ancak çalıştırılamadığı için yolların çukurlardan geçilemediğini kaydetti.

Son olarak Mahçiçek; “Bu belediye başkanını ya halk seçecek ya da 3-5 zengin seçtirecek” diye konuştu. (Emrullah CANBOLAT / Akdeniz) (www.kanal46.com)