Meclis, yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor. TBMM, haftaya, Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının, Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görevlendirilmesi için Hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresinin görüşmeleriyle başlayacak.

Genel Kurulda, 10 Şubat Salı günü ele alınacak tezkere kabul edilirse, daha önce farklı coğrafyalarda görev yapan Türk askeri, bu kez Aden Körfezi, Somali karasuları ve Arap Denizine gidecek.

Tezkerenin ardından Mecliste ''Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu'' kurulmasını içeren yasa teklifi de aynı gün Genel Kurulda ele alınacak.

TBMM Genel Kurulunda, görüşmeleri yarım kalan, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına devam edilecek.

Bu tasarının ardından, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak ile Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun çeşitli kanunlarda değişiklik içeren yasa teklifi görüşülecek.

TBMM Genel Kurulu; 10 Şubat Salı günü 15.00'de toplanacak ve Başbakanlık Tezkeresi ile Mecliste ''Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu'' kurulmasını öngören yasa teklifinin görüşmeleri tamamlanıncaya kadar, 11 Şubat Çarşamba ve 12 Şubat Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

TBMM'deki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alınacak.

Adalet Komisyonu, 458 maddelik Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısının görüşmelerine, 11 Şubat Çarşamba ve 12 Şubat Perşembe günü devam edecek. Tasarının görüşmeleri, 298. maddeden başlayacak.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanunda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısını, 11 Şubat Çarşamba günü görüşecek.

Meclise henüz sevk edilmeyen vergi kanunlarında değişiklik öngören düzenlemenin gelmesi halinde, 11 Şubat Çarşamba günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak.