TBMM Genel Kurulunda 8 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısının görüşülmesi sırasında kavga çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, sekiz yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısının görüşülmesi sırasında MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ve AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak arasında kavga çıktı.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, sekiz yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısının 4. maddesi üzerinde verdiği önerge hakkında konuşma yaptı. Konuşması sırasında AK Parti Erzurum Milletvekili Aksak'ın laf atamasına tepki gösteren Tankut, konuşmasının ardından yerine geçerken Aksak'a "Konuşmam boyunca laf attın. Önce dinle, anla sonra konuş" diyerek tepki gösterdi. Tartışmanın sürmesi üzerine, MHP'li Tankut ile AK Parti'li Aksak birbirinin üzerine yürüdü. Bu sırada Aksak'ın yumruk savurması

üzerine Tankut da tekme attığı görüldü. Aksak'ın dengesini kaybederek yere düşmesi üzerine, milletvekilleri araya girerek, Tankut ve Aksak'ı ayırdı. MHP sıralarına giden Tankut, buradan da Aksak'a "seninle hesaplaşacağız" diye bağırdı.

Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut birleşime ara verdi. Verilen arada da Genel Kurul Salonu'ndan ayrılmayan MHP ve AK Parti milletvekilleri arasındaki tartışmalar devam etti. Tartışmaya diğer milletvekilleri de dahil olurken, AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt ise MHP'li Tankut'a, "Ne hesabı Hem vuruyorsun hem de hesap soracağım diyorsun. Kimden hesap soruyorsun?" diyerek tepki gösterdi. Kurt, daha sonra MHP sıralıran yürümek istediği sırada milletvekilleri tarafından

engellendi. Tartışmaların devam ettiği sıralarda her iki partinin grup başkanvekilleri araya girerek milletvekillerini sakinleştirdi. Tartışmanın sona ermesinin ardından tasarının 5. maddesi üzerindeki görüşmelere devam edildi. (Mynet)