BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş milletvekili adayı Remzi Çayır, 'Türkiye'de ışık adam olmuş, toplumun manevi mimarlarını siyasetçilerin hedef tahtasına koymalarını yanlış bir tutum olarak değerlendirdiğini' söyledi.

Toplumdaki manevi önderlerin korunması gerektiğini kaydeden Çayır, "Adı ne olursa olsun, cemaati ve yaptığı iş itibariyle bazı insanları korumamız ve siyaset dışında tutmamız gerekmektedir. Kimi partilerin siyaset veya başka amaçlarla o insanları işaret etmelerini olumlu bulmuyoruz. manevi önderlere bu ülkenin manevi mimarlarına şu veya bu şekilde dil uzanmamalı ve onları hedef tahtası haline getirmemelidir. Zira toplumun onların ışıklarına, onların sıcaklıklarına ihtiyaçları vardır. " dedi.

Ortaya çıkan kaset skandallarını da değerlendiren Çayır, "Bu tarz karanlık ilişkilerin siyasetle denk olmaması gerektiğini, siyasetçinin de bu tür Oyunların içerisinde bulunmaması gerektiğine inanıyorum. İnsanların zaafları, insanların günahları, insanların yanlışları üzerine siyaset bina edilmemelidir. İnsanlar ne yaptıklarını ne olduklarını ve ne yapacaklarını anlatmalıdırlar. Sıradan insanlar günah tartılarına çıkmamalıdır. Ben böyle bir siyasi ahlaksızlığı ahlaksızlık olarak da görmüyorum daha beter olarak da ifade ediyorum. " şeklinde konuştu.

Çayır, yapılan büyük haksızlıklara, Seçim sistemindeki yanlışlıklara, partiler arasındaki haksızlıklara rağmen Büyük Birlik Partisi olarak 550 aday ile 81 ilde büyük bir çalışma sürdürdüklerini sözlerine ekledi. (Haberler)