Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümetinde bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) ihraç edildi.


Konuyla ilgili MHP'den yapılan açıklama şöyle: "Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 79. ve 81. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş bulunan Yıldırım Tuğrul Türkeş hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası 05.09.2015 tarihinde (bugün) münderecatı müzakere edilmiş, yapılan müzakereler sonucunda gizli oylama-açık tasnif usulü ile oylama ve sayım yapılarak, MHP Ankara/Çankaya İlçe Teşkilatı üyesi Yıldırım Tuğrul Türkeş'in, Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 78/4-(c), (d), (e), (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden 'kesin çıkarma' cezası ile cezalandırılmasına oy birliği ile karar verilmiştir."


Bahçeli, 'Tuğrul Türkeş'e zehir zemberek cevap vermişti


Seçim Hükümeti'nin Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, dün yaptığı basın toplantısında MHP'den gelen eleştirilere "Benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle benim partim MHP de iktidar olmuştur. Ben partimi iktidar yaptım" demiş ve bu sözlerine Genel Başkan Devlet Bahçeli'den zehir zemberek cevap gelmişti.


Bahçeli bir gazetecinin Tuğrul Türkeş'in MHP'den aday olup olmayacağı sorusuna da "Siz çok ilgileniyorsunuz. Tuğrul Türkeş'in arkadaşı mısınız? O konu gündemimizden düşmüştür. Bizi bu konuda konuşturamazsınız." diye cevap verdi. Bahçeli, Türkeş'in gidişi MHP'ye oy kaybettirir mi sorusuna da "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? Bilmem anlatabildim mi?" dedi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İstanbul İl teşkilatını ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Devlet Bahçeli, Tuğrul Türkeş'in açıklamalarının sorulması üzerine, "Böyle bir açıklamayı uygun bulmadığımı, Sayın Tuğrul Türkeş Bey'e de yakıştırmadığımı ifade etmek isterim" dedi.

Bahçeli, "Hiç kimse hiç bir partili kendisini yasalar üzerinde görmemeli, tüzüğün üstünde görmemeli, partinin üstünde görmemeli, o partiye gönül vermiş insanlar üstünde görmemeli. Yasaya, tüzüğe yersiz kalmış olan kişi, disiplin kurulu gereğiyle her türlü işlemle muhatap kılınabilir. Önümüzdeki günlerde bunu sizde yakından göreceksiniz" şeklinde konuştu.