Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçe Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın ismini bir caddeye verdi. Vatandaşlar tepkili!...

Türkiye’de örneklerine sıkça görülmeye başlanan ve özellikle taşrada belediye başkanlarının keyfiyetinde olan cadde ve sokaklara isim verme yarışına Türkoğlu ilçe belediyesi de katıldı ve AK Partili Başkan Mustafa Taşhan’ın önerisiyle bir caddeye çiçeği burnunda milletvekillerinden Mahir Ünal’ın adı verildi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi: "1960 yılından bu yana Belediyemizin kısıtlı imkânları ile sadece bakım çalışması yapılan Gaziler Caddesi yolun asfaltlanmasında göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı Milletvekilimiz Mahir Ünal'ın ismini Meclis toplantısında oy birliği ile alınan karar gereği bu caddeye verme kararı aldık."

Bilindiği gibi Milletvekili Mahir Ünal, bu konjonktürde Ak Parti Grup Başkan Vekili olması hasebiyle de mevcut milletvekillerinin içinde siyaseten en güçlü konuma gelmiş bulunuyor. Konu hakkında görüşlerini bildiren bazı vatandaşlar, Başkan Taşhan’ın bu yaptığı bu icraatın her şeyden önce mevcut olan diğer milletvekillerine hakaret olduğunu ifade ederek, “Yağcılığın bu kadarına da pes artık! Sanırız Başkan Taşhan ‘kral öldü yaşasın yeni kral!’ düsturundan hareket ederek bundan sonra yapılacak olan yerel seçimlerde koltuğunu koruma içgüdüsüyle hareket ediyor.” diye konuştular.

Öte yandan il merkezindeki bazı Ak Partililer de, Mahir Ünal’ın çok deneyimli bir siyasetçi olduğuna dikkat çekerek, “Taşhan’ın yaptığı bu tasarruf Mahir Beyin yanında kesinlikle ters teper ve bunun bir yağcılık olduğunu çok iyi bilir. Bizce bundan sonra Mahir Bey kesinlikle Taşhan’ın siyasi kariyerine bir çizik atacaktır.” dediler. (Haber: Yener Atlı / Maraş Times (Özel)

HABERİN YORUMU:

BU OLAYA FATİH ERKOÇ VE MAHİR ÜNAL EL KOYMALIDIR!


TÜRKOĞLU Belediye Başkanı Mustafa Taşhan’ı uzun yıllardır tanır ve severiz. Hatırnaz ve saygılı biridir. Ancak bu özellikleri ve dostluğumuzdan dolayı bizce ‘çirkin’ kendisince ‘normal’ olan bir olayı da görmezlikten gelemezdik, gelmedik de!...

Maraş Times’ın yan sütun manşetinde ve siyaset kategorisinde “Bu Bir ''Başkan Yağcılığı'' İcraatıdır!” başlıklı haberi okumadıysanız, okumanızı öneririm.

Haberin özeti şu: Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan dostumuz, meclis kararıyla Türkoğlu’ndaki Gaziler Caddesi’nin adını asfaltlamasına yardımcı olmasından dolayı Ak Partili milletvekilimiz Mahir Ünal’ın adını vermiş.

Açıklaması da aynen şu şekilde: "1960 yılından bu yana Belediyemizin kısıtlı imkânları ile sadece bakım çalışması yapılan Gaziler Caddesi yolun asfaltlanmasında göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı Milletvekilimiz Mahir Ünal'ın ismini Meclis toplantısında oy birliği ile alınan karar gereği bu caddeye verme kararı aldık."

Şu bir realitedir: Kim ne derse desin, Ak Parti Milletvekili Mahir Ünal, şu anda Kahramanmaraş’ın en güçlü milletvekilidir çünkü milletvekilliğinin ötesinde Ak Parti Grup Başkan Vekilidir. Yani aslında neredeyse “bakanlıktan bile daha önemli bir görevdedir” dersek inanınız mübalağa etmiş sayılmayız zira bulunduğu makam Başbakan Erdoğan’ın TBMM’ki vekâletini aldığı makamdır.

Ömrümüz yeterse göreceğiz ama hislerim, ‘hizmet’ anlamında bu vekilimizin Kahramanmaraş’a da büyük katkıları olacağı yönündedir.

Başkan Taşhan dostumuzu üzsek de lafı dolaştırmadan direkt söyleyeceğim: “Başkan senin yaptığın kusuruma bakma ama düpedüz bir şark kurnazlığından başka bir şey değildir zira sende iyi biliyorsun ki Mahir Ünal şu anda siyaseten en güçlü milletvekilidir ve sende bunu bildiğin için sırtını güce dayama telaşındasın!”

Evet Mahir Ünal siyaseten güçlü olabilir, gelecek de kentimize çok önemli hizmetlere de imza atabilir ancak yahu daha üç günlük tabiri caizse ‘çiçeği burnunda bir vekildir.’

Başkan Taşhan, “bu caddenin asfaltlanmasına katkıda bulundu” diyor.

Yapma Başkan Allahaşkına Yani seçimin üzerinden daha üç gün geçmeden caddeye adı neden verilir? Bırak adam bir hizmet yapsın, icraatını görelim ondan sonra istersen büstünü hatta heykelini ilçenin girişine dik!

İnanıyorum ki bu tasarrufa Mahir Beyin kendisi de memnun olmayacaktır. Çünkü böyle bir şeye ihtiyacı da yoktur!

Şimdi gelelim asıl ayıba!

Mahir Beyin adı verilen söz konusu caddenin asıl adı: “Gaziler Caddesi”dir.

Yani anlamı, vatan toprağı için iç ve dış düşmanlarla çatışıp, canını vatanı için vermekten çekinmeyen o yüce ünvanı almayı hak eden insanlar topluluğu…

Lamı cim’i yok! Yapılan bu icraatla aynı zamanda gazilerimize de saygısızlık yapılmıştır.

Ben inanıyorum ki, eminim Mahir Ünal bu olaya el koyar ve Başkan Taşhan’a gerekli uyarıyı yaparak bu tasarruftan geri adım attırır!

Bu sütunlardan bir çağrımda Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a…

Başkan sen il başkanı olmanın ötesinde üstüne üstlük aynı zamanda Türkoğlu ilçesindensin.

Milli ve manevi değerlere ne kadar duyarlı olduğunu da yakından bilen biriyim.

Hem teşkilatın başkanı hem de Türkoğlu’nun kendi ilçen olması hasebiyle bu tasarrufa el koyup yanlıştan döndürmek Mahir Beyle beraber seninde tasarrufundadır.

Haydi Başkan Erkoç bu olaya el koy ve gazilere yapılan bu saygısızlığa sen de göz yumma!

DİPNOT: Olay çözülene kadar bu konuyu sıcak tutmaya devam edeceğiz!

YENER ATLI
[email protected]