CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yiyenleri sandıkta devirerek ülkeye temiz siyaseti getireceğiz" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkede, cumhuriyet tarihinde ilk kez bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk" dedi.


Kılıçdaroğlu, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, kul hakkı yiyenleri sandıkta devirerek ülkeye temiz siyaseti getireceklerini belirtti. 


Emekli, işçi, memur ve çiftçinin hakkını koruyacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:


 "Çünkü biz halkın partisiyiz, çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Erdoğan buraya 4 Mart'ta gelmiş, arkadaşlar konuşmasını aktardılar. Burada ne işçi, ne emekli, ne çiftçi, ne esnaf, ne sanatkar ve ne de taşeron işçilikten söz etmiş. Şimdi ben Kırıkkale'nin vicdanına sesleniyorum. Ben ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak size namus sözü veriyorum, siyasette zenginleşmeyeceğim, halk zenginleşecek. Bakınız geçenlerde bir vatandaş demiş ki 'bu kadar malı götürdü, gideyim bakayım bu ne anlatacak'. Gitmiş mitinge şöyle bakmış cüzdan yok. Çalmışlar ama korkudan 'hırsız var' diyemiyor. Dese dayak yiyecek. Onun unvanını herkes biliyor."


Kılıçdaroğlu, hayatı boyunca kul hakkı yiyenlerle mücadele ettiğini savundu.


Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKE) Kırıkkale'ye katkısına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, son 10 yılda şehir nüfusunun 106 bin eksildiğini dile getirdi.


Kırıkkale'nin göç veren bir kent haline geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Neden Kırıkkale bir emekliler şehri oldu, neden insan iş bulamaz hale geldi, neden işsizlik bu boyutlara çıktı? Sandığa giderken düşünün, elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün. Ülkede, cumhuriyet tarihinde ilk kez bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk" şeklinde konuştu.


"Dünyada hangi başbakanın oğlunun evinde 30 milyon avro olur" diye soran Kılıçdaroğlu, "Bunların tamamı yanlış, montajdır' diyor. Ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak söylüyorum, montajsa ve ispat edersen hep beraber mücadele ederiz. Bir ülkenin başbakanına kimse iftira atmamalıdır. Eyvallah ama ben sordum, dedim ki 'bunlar montajsa Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) kayıtlarını yayınla'. Yayınladı mı? Türkiye'deki bütün telefon konuşmalarının kaydını TİB alır. Eğer Erdoğan namuslu bir adamsa, 'bana iftira atıyorlar' diyorsa, o kayıtları yayınlasın. Defalarca çağrı yaptım, yayınlamıyor. Niye yayınlamıyor? Çünkü tamamı doğru. Ben de biliyorum o da biliyor" ifadelerini kullandı.


Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) 18 Nisan 2013'te Başbakanın önüne 3 sayfalık bir rapor bıraktığını aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:


"Rapor da diyor ki, 'Reza Zarrab diye bir iş adamı var, senin bakanlarınla yakın ilişki içinde. Eğer bunlar duyularsa hükümet ciddi zarar görür. 18 Nisan 2013... Eğer yüreği varsa, namuslu adamsa, inkar eder mi etmez mi görürüz. Bugüne kadar inkar etmedi. Şunu söyledi, 'bu raporu niye açıklıyorsunuz' Niye açıklamayalım. Biz vatanımızı, ülkemizi seviyoruz. 18 Nisan'dan 17 Aralık'a kadar hiçbir şey yapmadı. Hiçbir bakana yapmadı. Niye yapmadı? Çünkü işin başında o var. O da götürüyordu, bakanlar da götürüyordu. Onun için ona 'başçalan' diyorum. Dünyada 'başçalan' diyor zaten. İşin özü o."


"Namuslu siyaseti getirelim"


Kul hakkı yiyenlerden hesap sorulması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:


"Halen diyorlar ki 'efendim bize iftira atıyor, bize 17 Aralık'ta darbe yapıldı, paralel devlet yapmış'. Şimdi Kırıkkalelinin vicdanına sesleniyorum; Ekonomi Bakanına, o bakanın koluna 700 milyar liralık saati paralel devlet mi taktı? 4 bakanın çocuklarının yatak odalarına boy boy, bir değil iki, üç, beş değil, yedi kasayı paralel devlet mi yerleştirdi? Çünkü rüşvet o kadar fazlaki elle sayılamıyor mecburen para sayma makineleri ile sayılıyor. Para sayma makinelerini paralel devlet mi koydu? O kasaların içine milyonlarca doları, avroyu, Türk lirasını paralel devlet mi yerleştirdi? Kırıkkale'nin, namuslu insanlarının vicdanına sesleniyorum, bir İçişleri Bakanının oğlunun evinde 1 trilyon nakit para nasıl bulunur.  Yarın sandığa gideceksiniz. Size soruyorum, helale mi, harama mı ortak olacaksınız? Helale ortak oluyorsanız, adresiniz belli Cumhuriyet Halk Partisi. Altı okun böğrüne mührünüzü basın namuslu ve düzgün siyaseti getirelim." (AA)