Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı, son zamanlarda ülke genelinde artan terör olayları ve şehit sayısı nedeniyle bir açıklama yaparak hain saldırıları kınadı.


Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Dizibüyük, yaptığı açıklamada, “Devletimize ve milletimize acı çektiren terör örgütü bebek katillerini şiddetle ve lanetle kınıyoruz.” dedi.


Dizibüyük, konu hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


“Terör örgütünün eylemlerini sıklaştırdığı bu dönemdeki amacı ‘Türkiye’de, Suriye gibi’ mesajı vermek, Ortadoğu devletleri gibi bir iç savaşa meydan hazırlamaktır. Suriye ile olan sınırlarımızda geçişin tamamen kontrolsüz olması sebebiyle mültecilerle birlikte teröristlerinde ülkemize girmesi muhtemeldir. Türkiye'ye gelen muhalifler silahlanarak geri gönderiliyor. Fakat Suriye’de PKK’lıları gerek silah yardımı gerekse hayati ihtiyaç malzemeleriyle destekleyerek Türkiye’de eylem yapmasına imkan sağlıyor. Gaziantep de meydana gelen terör saldırısı da ‘neden Gaziantep' sorusunu doğurmakta ve Suriye üzerinden gelen teröristler tarafınca yapıldığı kanaatini taşımaktadır. Devletler arasındaki ilişkiler ebedi düşmanlık ve dostluk üzerine olmamalıdır. AKP hükümeti bu ilişkileri özele indirdiği için dün kardeşim dediği Esad bugün baş düşmanıdır. Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa şehirlerinin seçilmesinde tabi ki yöre halkının Türklerin, Kürtlerin ve Arapların bir arada barış içinde yaşamaları ve terör örgütünün bu bölgede kendine zemin bulamamasıdır. Etnik köken ve mezhep farklılıklarını sorun etmeden yaşayan bu çevrede şiddetin fitilini ateşlemek istemekte ve barışı, huzuru bozma çabasıdır. PKK,1984 den bu yana Ortadoğu savaşlarından hep karlı çıkmıştır. Şimdi de PKK bu son savaştan da karlı çıkmanın hazırlıkları içerisindedir. Türkiye ise bu son savaş yaklaşırken şimdiye kadar içinde olduğu en kötü durumu yaşamaktadır. Türkiye'nin yapması gereken bölgedeki lider ülke kimliğine tekrar kavuşup stratejik bir barışın öncüsü olmaktır. Terörün silahlı mücadele ile bitmeyeceği kanısından kurtulup terörle topyekun mücadele etmesi ve bölücülere karşı tavizkar politikasından vazgeçmesidir. Açılım sürecinin iflas ettiğini kabul ederek hükümetin yeni bir mücadele süreci başlatmasıdır. Hükümetin devletin vatanın ve milletin  bütünlüğü, birliği, dirliği ve devletin bekası için attığı her adımın duacısı ve destekçisiyiz. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı dileriz.” Erçin Yaşar