Her fırsat ve zeminde; "Ben merkez ilçenin vekiliyim" diyen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, son zamanlarda vaktinin büyük çoğunluğunu memleketi Pazarcık ilçesine ayırıyor. Bu durum ise; "Güvenç, Pazarcık Belediye Başkan adayı mı olacak?" yorumlarına neden oluyor.


İl Sağlık Müdürlüğü görevinden istifa ederek AK Parti'den aday olan ve 2007 genel seçiminde milletvekili seçilmeyi kılpayı kaçıran Sıtkı Güvenç, 2009 yerel seçimlerinde ise AK Parti'den Belediye Başkan aday adayı oldu. TBMM'ye girmeyi kafasına koyan Sıtkı Güvenç, 2011 genel seçimi öncesinde özellikle ilçesinde bol keseden vaatlerde bulunarak sözler verdi.


Hatta o zamanlar kulislerde; "İlçesinin bir beldesinde yaptığı konuşmada vatandaşlara (Ayağınıza batan dikeni dahi ben çıkaracağım)" şeklinde konuşma bile yaptığı öne sürüldü. Ancak halkın oylarını alarak meclise girmeye hak kazanan Sıtkı Güvenç, gerek acemiliğinden gerekse de siyasetin yapı ve şeklinin değişmiş olmasından dolayı verdiği sözlerin birçoğunu doğal olarak yerine getiremedi.


İl Sağlık Müdürü değişikliğinde desteklediği Dr. M. Abid Başarıcı'yı müdür koltuğuna oturtamayan Güvenç, vekil seçilmeden hemen önce yürüttüğü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne başhekim yapmak istediği isim konusunda da hüsrana uğradı.


Bu arada ilçesinin Kaymakamını da aldırabilmek için çok uğraştığı iddia edilen ama Kaymakam'ın daha sonra mahkeme kararı ile 12.03.2012'de yeniden görevine dönmesi Güvenç'in 'imaj sarsılması'nı hızlandırdı.


Günden güne prestiji ve grafiği düşen Vekil Güvenç, yanından bir an olsun ayrılmayan ve daha sonra 'şoför' kadrosu ile görevlendirdiği Çetin Baykan ile yollarını ayırdı.


KANKASI İLE ARASINA KARA KEDİ GİRDİ


Vekil seçilmesi ile ilgili olarak; "Bugünleri de gördük Allah'a şükür" sözü özellikle sağlık camiasının dilinde hayli popüler olarak replik haline gelen Güvenç'in uzun yıllardır birlikte olduğu kankası ile arasına da kara kedi girdiği iddia ediliyor.


Güvenç son olarak ta İl Sağlık Müdürlüğü döneminde Basın Müşaviri olarak birlikte çalıştığı ve vekil seçilince Ankara'ya sekreter olarak götürdüğü Rüstem Eskalen ile de yollarını ayırdı. Eskalen Bakanlık bünyesine kaydırılırken, şimdi kulislerde ise Danışman Mehmet Doboğlu'na sıranın ne zaman geleceği konuşuluyor.


ACABA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MI OLACAK?


Son zamanlarda ise vaktinin büyük çoğunluğunu memleketi Pazarcık ilçesine ayıran ve Kahramanmaraş'a gelir gelmez soluğu ilçesinde alan Güvenç'in bu durumuna ise kulislerde, "Dere geçerken at değiştirilmez atasözünü pek bilmeyen ve başarı grafiği düşmekte olan Sayın Vekil, sanırız vekilliğinin bir dönemle sınırlı kalacağını varsayarak ilçesinin Belediye başkan adaylığına mı oynuyor?" şeklinde yorumlanıyor. (POLİTİKA SERVİSİ - www.kanal46.com)


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Sıtkı Güvenç'in son Pazarcık ziyareti AA'nın haber bülteninde işte böyle yer aldı:


Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ile AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Pazarcık ilçesini ziyaret etti.


Kocatepe ve Güvenç ilk olarak Kaymakam Mustafa Sarıkaya'yı makamında ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ziyarette, ilçeye yapılması planlanan hükümet konağı, meslek yüksekokulu ve spor salonuyla ilgili konular gündeme geldi.


Vali Kocatepe, yapımı devam eden kapalı spor salonunun bir an önce hizmete açılması için gerekli desteğin verileceğini kaydetti. Güvenç ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından muhtaç aileler için ilçeye 150 adet konut yapılacağını ifade etti.


Vali Kocatepe ve Güvenç daha sonra esnafı ziyaret etti, bir kahvehaneye uğrayarak vatandaşlarla sohbet etti.


VALİ KOCATEPE VE MİLLETVEKİLİ GÜVENÇ’TEN TAZİYE ZİYARETİ…


Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç, Pazarcık ilçesinde sele kapılan otomobilde bulunan ve cesedine bir gün sonra ulaşılan 9 yaşındaki Uğurcan Kaynarca'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.


Vali Kocatepe ile Milletvekili Güvenç, Sakarkaya köyünde yaşayan baba Adem Kaynarca'yı evinde ziyaret etti. Baba Kaynarca'ya baş sağlığı dileğinde bulunan Kocatepe, Üngüt Çayı üzerine en kısa sürede köprü yapılacağını belirtti. Milletvekili Güvenç ise yapılacak köprüye Uğurcan'ın ismini verileceğini ve aileye gereken her türlü yardımı yapacaklarını kaydetti.


Kocatepe ve Güvenç daha sonra olayın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu.


Pazarcık'ın Sakarkaya köyünde, Adem Kaynarca'nın (38) kullandığı 34 DA 018 plakalı otomobil 20 Aralık'ta sele kapılmış, araçtan kendi imkanıyla çıkmayı başaran sürücü, eşi ve 2 çocuğunu kurtarmış, 9 yaşındaki oğlu Uğurcan ise kaybolmuştu. AA