Göksun ilçesinde yapılacak partisine katılım töreni için havayoluyla İstanbul’dan Kahramanmaraş’a gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Kervanhan Tesisleri’nde gazetecilerle bir araya geldi.

Yazıcıoğlu Kahramanmaraş’ta düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yazıcıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos zirvesinde gösterdiği tepkiyi doğru bulduğunu ve tebrik ettiğini belirterek; “Ancak artık Anadolu’ya gelin. İşçi, memur, çiftçi, esnaf her kesimden feryat yükseliyor. Evlerin mutfağında aş mı kaynıyor, taş mı kaynıyor, dert mi kaynıyor, insanlara bir sorun” dedi.

Türkiye’nin her seçimden önce çeşitli krizlerle karşı karşıya kaldığını ifade eden Yazıcıoğlu; “Geçmiş seçimlere baktığımızda; mesela 5 Nisan kararları, Apo’nun yakalanması, 21 Şubat krizi ve geçen seçimde de Cumhurbaşkanlığı krizi ile seçimler farklı yönlere çekildi ve vatandaşlar kendi dertlerini unuttu. Şimdi de bir Davos’tur devam ediyor. Başbakanı verdiği tepkiden dolayı kutluyorum. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanına el kol hareketleri yapıp tepeden bakma tavrı içerisine giremez. Bu nedenle başbakanı tebrik ediyorum. Ancak artık Davos’u bırakıp Anadolu’ya gelin. İşçi, memur, çiftçi, esnaf her kesimden feryat yükseliyor. Evlerin mutfağında aş mı kaynıyor, taş mı kaynıyor, dert mi kaynıyor, insanlara bir sorun. Bu gün esnaf Bağ-Kur primini yatıramamaktan dolayı tedavisini yaptıramıyor. Bunlara çözüm arayın” diye konuştu.

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yazıcıoğlu, hazine yardımlarının adaletsizliğinden yakındı. Yazıcıoğlu; “Biz bu gün devletten tek kuruş yardım almadan seçimlere gidiyoruz. Ama karşımızdaki Ak Parti 130–140 milyon TL ile seçime giriyor. Bunun bir kısmı ceza olarak kesilecek ve yaklaşık 100 milyon ile seçime katılacaklar, yine CHP 70–80 milyon, MHP ise 30–40 milyon ile seçimlere hazırlanıyor. Bizim ise tüm seçim masraflarımız kendimize ait. Böyle bir ortamda seçimlerin adaletinden söz edebilir miyiz? Ayrıca bizim arkamızda ne ABD, ne de İsrail lobileri var. Biz seçimlere sadece imanımız ve inancımızla gireceğiz. Ama iddia ediyorum ki 29 Mart seçimlerinin sürpriz partisi Büyük Birlik Partisi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yazıcıoğlu, “Ak Parti’nin oylarında ciddi bir şekilde düşme olması halinde erken seçim olur mu?” şeklindeki bir soruya ise; “Erken ya da normal, biraz öncede belirttiğim gibi seçim adil olmadıktan sonra neye yarar” cevabını verdi. (www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...