Yüksek Seçim Kurulu, Aydın'ın Buharkent ilçesinde seçimlerin iptaline karar verdi.


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Aydın'ın Buharkent ilçesinde seçimleri iptal etti.


Buharkent'te seçimleri yapılan itirazların ardından son olarak MHP'nin kazandığı açıklanmıştı.


AK Parti'nin itirazı üzerine YSK, Buharkent'te seçimlerin iptaline ve 1 Haziran'da yeniden seçim yapılmasına karar verdi.


AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, kararı da dün akşam saatlerinde seçime katılan parti il başkanlıklarına sözlü olarak bildirdiğini ifade etti.


AK Parti olarak, Buharkent'teki seçimlerde "zihinsel engelli ve asker olan kişilerin de oy kullandığı" gerekçesi ile itirazda bulunduklarını hatırlatan Atay, seçim sonuçlarına 7 ilçede itiraz ettiklerini ancak yalnız Buharkent'te sonuç aldıklarını söyledi. 


Seçim sonrası itiraz süreci


Buharkent'te 7 oy farkla belediye başkanlığını kaybetmeleri üzerine İlçe Seçim Kuruluna "mühürsüz" ve "yanlış kullanılan" oylar konusunda itirazda bulunduklarını ancak ret cevabı aldıklarını belirten Atay, İl Seçim Kuruluna yaptıkları itirazın yerinde görülmesi üzerine oy sayımının yeniden yapıldığını anlattı. Atay, şöyle devam etti:


"Sayımın ardından partimiz  27 oy farkla Buharkent'te seçimi kazandı. YSK bu kez MHP'nin başvurusu üzerine İl Seçim Kurulunun aldığı kararı bozdu. Bunun üzerine 102 'kısıtlı' ve '2 askere' oy kullandırıldığını gerekçe gösterip, seçimin iptal edilmesi için YSK'ya tekrar başvurduk. İtirazımızı haklı bulan YSK, seçimlerin 1 Haziran'da tekrarlanacağını parti yetkililerine sözlü olarak bildirdi. Şimdi resmi yazısının gelmesini bekliyoruz. Biz karardan memnunuz ve burada seçimi kazanacağız." 


Atay, pazartesi gününden itibaren ilçede seçim çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.
(AA)