Elbistan İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları, 11 aylık süre içerisinde toplam 7 bin 161 vakaya ulaşarak acil yardım hizmeti verdi.


112 Acil Sağlık Hizmetleri Elbistan’da 4 ayrı istasyonda 60 personelle bölgeye acil yardım hizmetleri veriyor. 2014 yılı sona ererken 11 aylık süre sonunda istasyonlardan kaç vakaya ulaşıldığı sayılara yansıdı. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Murat Küçük, 2014 yılında toplamda 7 bin 161 vakaya acil sağlık hizmeti verildiğini bildirdi.
112 Acil Sağlık hizmetlerinin çalışma şartları ile ilgili bilgi veren Küçük, “İlk yardım gerektiren durumlarda sabit, ankesör veya cep telefonunuzdan 112 numaralarını tuşladığınızda çağrınızı 112 Komuta Kontrol Merkezi’mizde görevli çağrı karşılayıcılarımız ve konsültan hekimlerimiz tarafından titizlikle değerlendirilerek, gerekli görüldüğünde size en yakın istasyondan adresinize tam teşekküllü bir ambulans ve ekip yollanır. 24 saat hizmet veren istasyonlarımızda şuan 1 doktor, 6 paramedik, 34 ATT, 18 sürücü ve 1 hizmetli görev yapıyor” dedi.
2014 yılının 11 aylık dönemini değerlendiren İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Murat Küçük, “11 aylık süre sonunda 7 bin 161 vakaya ulaşıldı. Hastaneler arası toplamda bin 381 hasta sevki gerçekleştirildi. Yine görev alanı içerisinde 18 toplantı, miting ve etkinlikte görev yapıldı. Ekiplerimiz her türlü olumsuzluğa karşı görevlerini en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde oldu” şeklinde konuştu.
Dr. Küçük şu bilgileri verdi:
“İlçemiz şehir merkezinde 4 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu var. İstasyonlarda nöbet sıralamasına göre doktor, acil tıp teknisyeni, paramedik ve şoför den oluşan deneyimli bir ekip, 24 saat boyunca 112 Komuta Merkezinden gelecek çıkış talimatı için hazır bekler. Ambulanslarımız her tür vakaya seri biçimde müdahale edilebilecek donanımdadırlar. İlçemizde ayrıca kış şartlarında hizmet vermek üzere 1 adet tam donanımlı paletli ambulans da bulunmaktadır.”