Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 112 acil servislere 18 acil tıp teknisyeni ve paramedik teknikeri atandı.


Elbistan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Murat Küçük, yeni kurulan 4 Nolu 112 Acil Servis İstasyonu için 11, 2 Nolu 112 Acil Servis İstasyonu için ise 7 olmak üzere toplam 18 Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Teknikeri atandığını belirterek, Elbistan’da acil servis hizmetlerinin daha hızlı daha etkin bir şekilde sunulacağını söyledi.


Elbistan’da şuanda 3 adet 112 Acil Servis İstasyonu’nun sağlık hizmeti sunduğunu belirten Dr. Mustafa Murat Küçük, 4 Nolu 112 Acil servis İstasyonu’nun açılışı nedeniyle 18 yeni personelin atamasının yapıldığını ve bu personelin eğitimlerinin sürdüğünü kaydetti.


4 Nolu 112 Acil servis İstasyonu için ambulans tahsisinin yapılmasının ardından, yeri netleşinceye kadar geçici bir alanda hizmet sunacağını dile getiren Dr. Murat Küçük, bu sayede vakalara daha hızlı ulaşacaklarını ifade etti.


Elbistan’da 4 adet 112 Acil Servis İstasyonu’nun vatandaşlara hizmet sunacağını belirten Dr. Murat Küçük, şunları söyledi:


“Elbistan’da hizmete açılacak olan 4 Nolu 112 Acil Servis İstasyonu için bakanlığımız personel ataması yaptı. Son atama ile 18 acil tıp teknisyeni ve paramedik teknikeri ataması yapıldı. Ataması yapılan yeni personelin 11’i 4 Nolu 112 Acil Servis İstasyonu’nda görevlendirilecek. Geriye kalan 7 personel ise 2 Nolu 112 Acil Servis İstasyonu’nda görev yapacaklar. Ayrıca yeni istasyon için ambulans tahsis edilecek ve 4 Nolu 112 Acil Servis İstasyonu’nun yeri netleşinceye kadar geçici bir alanda hizmet sunacak. Daha sonra ise tüm istasyonlar için, hizmetin şekline ve ihtiyaçlara göre dizayn edilen kalıcı binaları yapılacak. Şuanda yeni atanan personelimiz gruplar halinde Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’ne giderek, hizmet içi eğitimlerini yerine getiriyorlar.” İHA