AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, ağız ve diş sağlığının korunmasında hekimler kadar, halka da görevler düştüğünü belirtti.

Kendisi de diş hekimi olan milletvekili Sıtkı Güvenç; “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası vesilesiyle bütün ebeveynlerimizi, öğretmenlerimizi, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarını, medya kuruluşlarını ve toplumumuzun tüm üyelerini ağız diş sağlığı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.


22 Kasım Bilimsel Türk Diş Hekimleri Günü dolayısı ile bir mesaj yayımlayan Dt. Sıtkı Güvenç, mesajında şunları kaydetti: “Toplumumuzda insanların kaliteli yaşamları için ağız ve diş sağlığına önem göstermeleri gerekmektedir. Bütün insanlığın yaşamında öncelikli olan şey sağlığı ve sağlık halinin devamıdır. Sağlık halinin devamı yaşam kalitemizde belirleyici bir unsurdur


Ağız ve diş sağlığının korunmasında hekimlerimiz kadar halkımıza da görev düşmektedir. Periyodik kontrollerle halkımız ağız ve diş sağlığına önem vererek koruyucu tedbir ve tedavilerden faydalanırsa diş hastalıklarının oluşumu azalacak ve diş sağlığı açısından sağlıklı nesiller yetişecektir. Bu durumun ülkemiz sağlık bütçesine yapacağı olumlu katkıyı da göz ardı etmemek gerekir.


Dünya Sağlık Örgütüne göre sağlık; bireyin fiziksel, zihinsel ve sosyal bir bütün olarak tam bir iyilik halidir. Bireylerin fiziksel sağlığı ise vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Bu nedenledir ki Enfeksiyon odağı haline gelen bir diş; eklemlerde, böbrek ve kalp gibi hayati öneme sahip organlarda sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Bu nedenle ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmek amacıyla her yıl diş hekimliği günü olan 22 Kasım’ın içinde bulunduğu hafta Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır.


Ağız ve Diş Sağlığı Haftası vesilesiyle bütün ebeveynlerimizi, öğretmenlerimizi, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarını, medya kuruluşlarını ve toplumumuzun tüm üyelerini ağız diş sağlığı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.


Bu vesileyle halkımızın ağız ve diş sağlığının korunmasında, her türlü bakım ve tedavilerini, özverili çalışmalarla sağlayan 22 Kasım Bilimsel Türk Diş Hekimleri Gününü en içten duygularımla kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”


Öte yandan; bugünkü TBMM Genel Kurulu öncesinde gündem dışı söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, 22 Kasım Bilimsel Türk Diş Hekimleri Günü ile ilgili olarak bir konuşma yaptı. Böylece Güvenç, milletvekili andı dışında ilk kez meclis kürsüsünden konuşmuş oldu.


22 KASIM TARİHİ NEREDEN GELİYOR?


22 Kasım tarihi Diş Hekimleri Günü olarak kutlanıyor. 22 Kasım 1908'de Diş Hekimliği Fakültesinin açılması kararı alınmış ve Darülfünun Osmanlı Tıp Fakültesi Dişçi Mektebi kurulmuştur. Cumhuriyetin ilanından sonra da İstanbul Üniversitesi kurulduğunda bu okulun Tıp Fakültesinden ayrılarak İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi adını aldı.


Bilimsel diş hekimliğinin temeli olan fakültenin kurulmasının ardından 22 Kasım tarihinin Türk Diş Hekimleri Günü olarak kutlanmasına karar verildi. Takip eden hafta da Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanıyor.(POLİTİKA VE SAĞLIK SERVİSİ)