"Sağlık kurumlarındaki ihalelere fesat karıştırdıkları'' iddiasıyla 6 ilde, aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Harun Kodalak'ın talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara'nın yanı sıra aralarında Batman ve Konya'nın da bulunduğu üzere değişik illerde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonun ''sağlık kurumlarındaki ihalelerde yolsuzluk yapan kişilere yönelik'' olduğu ve gözaltına alınanlar arasında sağlık görevlilerinin de bulunduğu öğrenildi. Operasyonun devam ettiği yeni gözaltılar olabileceği belirtildi.

2 DOKTOR TUTUKLANDI

Öte yandan Düzce'de düzenlenen ilaç yolsuzluğu operasyonunda aralarında 2 doktorun da bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla İstanbul'da 5, Düzce'de ise 9 kişi olmak üzere 14 kişi gözaltına alındı.

İstanbul ve Düzce emniyet müdürlüklerinde ''sahte evrak tanzim ederek, haksız kazanç elde edildiği ve bazı kamu görevlilerinin de menfaat sağladığı'' iddiasıyla sorgulanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Düzce'de adliye sevk edilen 9 zanlıdan 5'i tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilirken, 4 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan doktorlar Ş.T. ve Y.S. ile eczacı C.T, eczacı kalfası C.B. ve sahte belge hazırladığı öne sürülen M.D. tutuklandı.

4 KİŞİ SERBEST KALDI

İstanbul'da gözaltına alınan zanlılardan da S.D. tutuklanırken, 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yetkililer, operasyon sırasında zanlıların ev ve otomobillerinde yapılan aramalarda, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör, 2 adet kuru sıkı tabanca ve bu tabancalara ait şarjörler, 53 adet tabanca mermisi, maddi değeri yaklaşık 150 bin TL olan 3 bin adet ilaç kupürü, 4 bin adet boş ilaç kutusu, 962 adet kupürleri kesilmiş ilaç, 1200 adet reçete, çok sayıda sağlık karnesi, ilaç kullanım raporu, sahte doktor kaşesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi ele geçirildiğini kaydetti.

Zanlıların organize bir şekilde, yeşil kartlı veya sosyal güvencesi bulunun birçok hastanın sağlık karnelerine anlaşarak veya bilgileri dışında sahte kupürlere göre ilaç yazdıkları, organize şekilde yapılan işlemler sayesinde devleti zarara uğrattıkları iddia ediliyor. (AA)