Kahramanmaraş'ta 112 Acil Sağlık hizmetleri çalışanlarına kalite standartları eğitimi verildi.



KAHRAMANMARAŞ (AA) - Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite Sistemleri (SKS) kapsamında 112 Acil Sağlık hizmetleri çalışanlarına kalite standartları eğitimi verildi.


Necip Fazıl Şehir Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıklarında görevli Uzm. Dr. Evrim Gülderen, İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen eğitimde yaptığı konuşmada, uyulması gereken kurallan hakkında katılımcıları bilgilendirdi.


Çalışanlar için el hijyeni, sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların kontrolü ve önlenmesinde en önemli araç olduğunu belirten Gülderen, delici ve kesici alet yaralanmaları ile alınması gereken önlemler konusunda da bilgi verdi.


İl Sağlık Müdürü Mehmet İlker Çitil ise vakaya yaklaşım, el hijyeni, çalışan güvenliği, kullanılan araç ve gereçlerin periyodik bakım ve temizliği gibi konularda düzenli bir şekilde eğitim verildiğini söyledi.


Eğitimlerin Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite Sistemleri gereğince düzenlendiğini bildiren Çitil, şunları kaydetti: "Stresle başa çıkma, olay yeri gerginliğine kapılmadan acil vakaya müdahale için gerekli aktif yaklaşımı sergilemeleri konularında da ekiplerimiz bilgilendiriliyor. Bu eğitimlerde mesleki zorlukların ve insan psikolojisine de vurgular yapılarak acil vakalara en etkin bir şekilde müdahale etmenin yolları anlatılmaktadır."


Çitil, eğitimde sağlık personellerini sürekli zinde tutmak ve görev bilinci içerisinde hizmet etmelerinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.


Eğitim, soru cevap bölümüyle sona erdi.