Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi, düzenlenen törenle açıldı.


Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, engellilerin burada aileleriyle birlikte vakit geçireceklerini söyledi.


Merkezin engellileri bir evin içinde hapis olmaktan kurtaracağını dile getiren Güven, "Afşin Belediyesi olarak, Afşin'de engelleri teker teker ortadan kaldırmaya çalışıyoruz" dedi.


Oluşturdukları merkezde engelli vatandaşların boş vakitlerini yararlı bir şekilde değerlendirebilecekleri aktivite sınıflarının bulunduğunu dile getiren Güven, şunları kaydetti:


"El sanatları, müzik, satranç, bilgisayar kursları gibi çeşitli eğitim ve kültürel faaliyetleri burada yapılacak. Bahçesinde yer alan park ve diğer sosyal donatıları ile engelli hemşerilerimize hizmet verecek olan merkezde, çeşitli branşlarda dersler de verilecek . Engelli kardeşlerimiz sosyalleşecek ve kendilerini mutlu hissettiği bir alan olacak. Özellikle ortopedik engelli olan kardeşlerimiz için spor aletleri aldık. Bu merkezde engelli kardeşlerimiz eğlensin, spor yapsın istiyoruz. Eksikliklerimiz var ama bunları birlikte tamamlayacağız."


Güven, Türkiye'nin farklı kentlerinden Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'ni incelemeye gelineceğini ve bu modeli kurmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.


Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy ise Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nin engelli vatandaşlara bilincin artması ve farkındalığın oluşması açısından çok önemli olduğunu söyledi.


Engelli vatandaşların toplumsal hayatta var olması, rol alması ve kendilerini daha iyi ifade edebilmesinin o toplumları daha çok güçlendireceğini vurgulayan Aksoy, "Bu güzel tesisin engelli vatandaşlarımıza kazandırmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel güne bir anlam daha katan ve 6 tekerlekli sandalye bağışında bulunan  İstanbul Afşinliler Derneğine ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


İstanbul Afşinliler Derneği Başkanı (AFŞİNDER) Ahmet Ardıç ise İstanbul'da yaşan Afşinliler olarak, Afşin'de yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.


İstanbul'da Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nin açılacağını duymanın heyecanını yaşadıklarını anlatan Ardıç, "İstanbul'da daha önce 'Doğayı Seviyorum, Çevreyi Koruyorum' adı altında bir proje başlatmıştık. Bu proje sayesinde 6 tekerlekli sandalyeyi Afşin'e getirdik ve bu özel günde engelli kardeşlerimize teslim ettik. Bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle bir çok engel aşılabilir" şeklinde konuştu.