Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Sabuncu: "Ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarında Türkiye'de en başarılı bölge olduk"


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Orman İşletme Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarında 27 bölge müdürlüğü içerisinde en başarılı bölge olduklarını bildirdi.


Sabuncu, Bölge Müdürlüğü binasında düzenlenen 2014 yılı değerlendirme toplantısında, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Kilis'te yapılan ağaçlandırma ve erozyon önleme çalışmalarının örnek teşkil ettiğini söyledi.


Türkiye'de 27 orman bölge müdürlüğü bulunduğunu anımsatan Sabuncu, geçen yıl gösterilen yüksek performansın bölgeye başarı getirdiğini ifade etti.


Geçen yıl gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Sabuncu, şöyle konuştu:


"Geçtiğimiz yıl 3 bin 866 hektar alanda ağaçlandırma, 656 hektar alanda rehabilitasyon, bin 320 hektar alanda erozyon kontrolü, bin 130 hektar alanda da sel kontrolü yaptık. 41 baraj havzasında yeşil kuşak çalışması, 350 hektar alanda mera çalışması, 469 hektar alanda ceviz, badem, fıstık çamı gibi gelir getirici tür dikimi gerçekleştirdik. Bakanlığımızca bölge müdürlüklerinin 2013 yılı kapsamında yapılan performans değerlendirmesinde ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarında Türkiye genelinde en başarılı bölge seçildik."


Sorumluluk alanlarındaki 6 üniversitede 100 bin fidanı toprakla buluşturduklarını vurgulayan Sabuncu, 738 okul ve 91 ibadethane bahçeleri ile 63 mezarlık ve 52 yol kenarı çeşmesinin de ağaçlandırıldığını kaydetti.


Ekip ruhuna önem verdiklerine işaret eden Sabuncu, geçen yıl gösterdikleri performansı sürdürmek için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.


(AA)