Aspirinin, karaciğeri alkol ve bazı ilaçların zararlı etkilerinden koruduğu ortaya çıktı.
ABD'de "Clinical Investigation" adlı derginin son sayısında yayınlanan araştırmaya göre, Yale üniversitesinden uzmanlar, düzenli şekilde kullanılan aspirinin, alkol ve bazı ilaçların karaciğere ciddi zarar vermesini önleyebildiğini tespit etti. Araştırmaya göre, karaciğerde tahribata yol açabilen mekanizma, aspirin tarafından engelleniyor.
Araştırmayı fareler üzerinde yürüten uzmanlar, karaciğeri korumak için günlük doz gerektiği görüşünü ileri sürüyor.
Uzmanlar, bu keşfin, çeşitli hastalıkların tedavisi için geliştirilmek istenen, ancak karaciğere zarar verdiği için deneme aşamasında terk edilen tedavi yöntemlerinin aspirinle karıştırılarak yeniden denenebilmesine kapı aralayacağını düşünüyor.
Aspirinin kalp-damar rahatsızlıklarıyla bazı kanser türlerine karşı önleyici özellik taşıdığı doktorlarca kabul ediliyor.
(aa)
Aspirinin bir faydası daha bulundu

YORUM EKLE
1
MÜJDE: İnternet ucuzluyor!
2
Bağımsız adaylıktan vazgeçti!
3
Özellikle adaylar gribe dikkat etmeli!
4
İsrail'den Türkiye'ye ambargo!
5
Gül, 2-B yasasını onayladı
6
Bir kerede 8 bebek doğurdu!
7
FLAŞ: Ak Parti'de şimdi de 'meclis' sıkıntısı!
8
'Kına'nın azı karar çoğu zarar
9
Çığ kurbanı hemşire toprağa verildi
10
Milletvekili sayısı artan ve eksilen iller
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
05:31

GÜNEŞ
06:51

ÖĞLE
12:49

İKİNDİ
16:03

AKŞAM
18:36

YATSI
19:51
SIRADAKİ HABER