Kahramanmaraş’ta atık yağdan sabun üreten öğrenciler, elde etikleri gelirlerle tekerlekli sandalye bağışı yaptı.


Öğretmenlerinden aldıkları eğitimler doğrultusunda atık yağlardan sabun üreten öğrenciler, bilim şenliğinde ürünlerini satarak, anlamlı bir bağışa imza attı.


Atık yağları tekerlekli sandalyeye dönüştüren öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Kahramanmaraş Engelliler Derneği’ni ziyaret ederek, aldıkları 9 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine teslim etti.


Öğrencilerin bu davranışı karşısında memnuniyetini dile getiren Kahramanmaraş Engelliler Derneği Başkanı Arif Demir, “Öğrencilerimiz atık yağdan sabun üretmiş. Bu sabunlar nakitte dönüştürülerek, 9 adet tekerlekli sandalye ile derneğimizi ziyarete geldiler. Biz de tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Ben öğrencilerimize gösterdikleri bu duyarlılıktan dolayı tüm engelliler adına teşekkür ederim” dedi.


Proje sayesinde atık yağların çevreye verdiği zararın önüne geçtiklerini kaydeden öğrenciler ise, bu sayede engelli vatandaşları sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.


Öğrencilerin elinden tekerlekli sandalyeleri alan vatandaşlar ise çok mutlu olduklarını belirterek, öğrencilere bu davranışlarından dolayı teşekkür ettiler.