Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine büyük umutlarla getirilen ancak şu ana kadar pek te bekleneni veremediği gözlenen Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu’nun uygulamalarından şikâyetler başladı.


Bu yılın Temmuz ayı başlarında ‘iğneli koltuk’ olarak tabir edilen göreve getirilen ve başta basın olmak üzere kamuoyunun kendisine tanıdığı başarılı olabilme fırsatını cömertçe harcayan Başhekim Bekerecioğlu, istisnalar hariç olmak üzere basınla da sağlıklı bir ilişki kurmayı pek başaramadı.


Göreve gelişinin üzerinden geçen yaklaşık 3 ayın sonunda Başhekim Bekerecioğlu artık sorgulanmaya başlandı. Bugüne kadar hiç eleştirilmeyen Bekerecioğlu’nun hastane binaları arasındaki görevlendirmelerde keyfi davrandığı öne sürüldü.


Başkanlığını Doç. Dr. Hafize Öksüz’ün yaptığı Kahramanmaraş Tabip Odası (KTO) Yönetim Kurulu imzası ile yayımlanan yazılı açıklamada; “Binalar arası görevlendirmelerin objektif kriterlere bağlı olması, çalışma verimliliğini artıracaktır. Yine binalar arası görevlendirmelerin sübjektif cezalandırma amacı gütmemesi gerekmektedir” denildi.


KTO AÇIKLAMASI AYNEN ŞÖYLE:


“Bilindiği üzere Necip Fazıl Şehir Hastanesi 3 değişik binada hizmet vermektedir. Kahramanmaraş’ta hastaların sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin üst düzeyde olması istenirken bu hizmeti veren hekimlerin mutluluğu da göz önünde tutulmalıdır.  Binaların fiziki şartları ve ulaşım imkânları hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının huzurlu bir ortamda faaliyet göstermeleri konusunda  etkin bir rol teşkil etmektedir. Kişilerin alıştıkları ortamları değiştirmeleri çalışma huzurlarını bozmaktadır.  Bu 3 binanın bir an önce statülerinin belirlenerek sağlık çalışanlarının kendi planlamalarını buna göre yapmalarına imkân verilmesi gerekmektedir.


Binalar arası görevlendirmelerin objektif kriterlere bağlı olması, çalışma verimliliğini artıracaktır. Yine binalar arası görevlendirmelerin sübjektif cezalandırma amacı gütmemesi gerekmektedir. 


Daha önce denenmiş, bilinen ve yanlış uygulamaları tescilli yöneticilerin,  tekrar yönetimde söz sahibi olmaya çalışması sağlık çalışanlarında huzursuzluğa neden olmaktadır. Tüm sağlık çalışanlarının çalışma barışı için eski alışkanlıklardan vazgeçilmesi gerekmektedir.


Kahramanmaraş Tabip Odası olarak Kahramanmaraş sağlığının gelişmesi, hekim ve tüm sağlık çalışanlarının  huzurlu bir ortamda çalışması için bu tür uygulamalarının takipçisiyiz.


Çalışan mutlu  olmadan yaptığı iş verimli olamaz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz. Kahramanmaraş Tabip Odası Yönetim Kurulu..”


BAŞHEKİM BEKERECİOĞLU KİMDİR?


1963’de Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve orta öğretimini memleketinde tamamladı. 1980 yılında Kahramanmaraş Lisesi’nden mezun oldu. 1988’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1995’te Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde plastik cerrahi uzmanı oldu. 1995-1999 Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı’nı kurdu. 1999-2011 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde Plastik Cerrahi Bölümünün kurulmasında görev aldı. 2011-2012 Haziran arasında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği yaptı. Bekerecioğlu, bu görevini yürütürken Temmuz-2012’de Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Başkanlığı Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi olarak atandı. Evli ve 3 çocuk babasıdır. (Haber Merkezi)