Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, 8 aylık dönemde birçok hizmet yaptıklarını belirterek, ilçenin hizmete doyacağını söyledi.


Yeni hizmetler ile Ekinözü’nün çehresinin değiştiğini belirten Çeleğen, ilerleyen günler için birçok proje hazırladıklarını kaydetti. Yapılacak projeler ve hizmetler sayesinde Ekinözü’nün 21 mahallesi ve 77 mezrası ile hizmete doyacağını dile getiren Çeleğen, "8 aylık süre içerisinde Ekinözü’ne, içmelerimize imkanlar içerisinde hizmet yaptık. Ekinözü merkeze 1 adet bayan wc’si yaptık, çevre düzenlemesi yaptık, refüjlerimizi düzenledik ve çiçeklerle donattık. Camilerimize ve okullarımıza ihtiyacı olan her şeyi yaptık. İlçemiz insanlarından 57 kişiyi belediyemize geçici hizmet alımı ile iş sahibi yaptık. Turizm beldesi olan içmelerimizde birer adet wc yaptık, 3 içmemizin de çeşmelerini yaptık, park düzenlemesi yaparak, içmelerimizi hijyenik anlamda çok temiz tuttuk, parklarımızı ve wc’lerimizi ücretsiz halkın hizmetine sunduk. İçmelerimizde esnaflarımıza, yerli ve yabancı misafirlerimize her türlü hoşgörü, sevgi, saygı, fahiş fiyat uygulamamaları konusunda zabıta ile her türlü denetimi yaptırdık” dedi.
Ekinözü’ne hizmet noktasında yapmayı planladıkları projeler ve hizmetler hakkında da bilgi veren Çeleğen, şöyle devam etti:
“Büyükşehir Belediyemiz Yukarı İçme ve Orta İçmeye birer adet çok amaçlı park yapacak. İçmelerimiz için çok kapsamlı bir dosya hazırlayarak Turizm Bakanlığına bağlanması, hem de kredi için müracaatımız olacaktır. İçmelerimizde var olduğu söylenen jeotermal sıcak suyun hayata geçirilmesi için elimizden geleni yapacağız. İçmelerimizi kış sezonunda bile çalışabilir hale getirmek için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Kaloriferli konut, esnaf, sosyal tesis gibi çalışmalarımız olacak. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz şu anda içmeler arası yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor. Bu yolu inşallah asfaltı, kaldırımı ve ışıklandırması ile çok güzel hale getireceğiz. Yukarı İçme parkının içerisinde ilçemize ve İçmelerimize hitap edecek şekilde, havuzlu restoran yapılacak. İlçemize Çevre Şehircilik Banklığından 1 adet çöp toplama kamyonu aldık. Bir adet yol süpürme aracımız yakında gelecek. İlçemize bir düğün ve toplantı salonu yapacağız. Büyükşehir Belediyesine taziye evi yaptıracağız, Ekinözü merkeze ise çok amaçlı 5-6 dönümlük park yapacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığına Gençlik Merkezi yaptıracağız. Kültür ve Turizm Bakanlığına Kültür Sitesi yaptıracağız. Ayrıca ilçemize hayvan pazarı yapacağız, mezarlığımızın çevre düzenlemesini yapacağız. Esnaflarımızın yararlanabileceği çok amaçlı bir iş yeri, küçük sanayi sitesi, muhtarlarımıza mahallelerinde uygun gördükleri yerlere bilgisayar donanımlı ofisler kuracağız. Bayanlar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından meslek edindirme kursları, kermes, sosyal ve kültürel aktiviteler yapılabilecek bir yer yapacağız. Ekinözü Belediyespor Kulübünü faaliyete geçireceğiz. Bu konuda Gençlik ve Spor İl Müdürü ile görüştük ve 2015 yılı programına aldırdık, ilçemize bir adet sentetik futbol sahası yaptıracağız. Belediyemiz bünyesinde kooperatif kurarak ilçemizin ve kamuda çalışanlarımızın ihtiyacı olan kaloriferli konutlar yapacağız. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için yaylalarımıza yayla evleri yapacağız. İnsanımızın ekonomik yönden kalkınması için tarımsal girdileri temin ve teşvik edeceğiz. Okullarımızın, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin sorunlarının en yakın takipçisi olacağız. İlçemize 2 yıllık üniversite yaptıracağız. Gençlerimizin iş istihdamı için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Büyükşehir Belediyemize yer tahsisi yapıp bir adet garaj yaptıracağız. Büyükşehir Belediyemiz ilçemizde şu anda Lise Caddesini yapmaktadır. Büyükşehir Belediyemiz ile beraber 21 mahallemiz ve 77 mezramızın yol, su, çevre düzenlemesi, parke taşı, sıcak asfalt ve her türlü hizmeti yapacağız. İnşallah Kaymakamlığımızla, muhtarlarımızla, meclis üyelerimizle, daire amirlerimizle, ilçe halkımızla ilçemizde 15 yıllık bir kalkınma programı hazırlayacağız. İlçemizde AK Parti grup başkan vekilimizin öncülüğünde sayın milletvekillerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, AK Parti il başkanımızın katılımı sağlanarak bir çalıştay düzenleyeceğiz. Ekinözü’nde her konuda değişim ve dönüşüm yapacağız.”