Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesine Başhekim olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu çalışmalara hızlı başladı. Prof. Dr. Bekerecioğlu göreve başlamasına 5 gün olmasına rağmen hastanenin Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesine dönüştürülmesi için Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 15’e yakın akademisyenle ön görüşme yaptığını söyledi.


Geçtiğimiz 14 Mart Tıp Bayramında açılışı gerçekleştirilen ve Konya Meram Tıp Fakültesindeki görevinden ayrılarak Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesine yaklaşık 1 hafta önce Başhekim olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, düzenlediği basın toplantısı ile kentte görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya geldi.


Hastanenin yapımı, taşınması ve faaliyete geçmesi aşamasında emek veren herkese teşekkür ederek düzenlediği basın toplantısına başlayan Başhekim Bekerecioğlu, “Eksik kalan bir takım işleri de hep birlikte el ele vererek en kısa zamanda tamamlamaya çalışacağız.” Dedi.
Devraldığı görevi bir bayrak yarışı gibi gördüğünü dile getiren Bekerecioğlu, Kahramanmaraş halkına en iyi sağlık hizmetini sunmak için özveri ile çalışacaklarını, en önemli hedeflerinin ise hastaneyi Eğitim Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşturmak için akademik bir bünye oluşturmaya gayret göstermek olacağını dile getirdi.



ÇOK MODERN VE KALİTELİ BİR HASTANE BİNASI OLMUŞ



Necip Fazıl Şehir Hastanesi binasının çok modern ve kaliteli bir şekilde inşa edildiğini de sözlerine ekleyen Bekerecioğlu, “Yurt dışında gıpta ile baktığım hastaneler gibi bir hastane Kahramanmaraş’a kazandırılmış, buda beni haddinden fazla sevindirdi ve oldukça mutlu etti.” Diye konuştu.



EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ STATÜSÜNE KAVUŞMAK İSTİYORUZ



Mevcut Necip Fazıl Şehir Hastanesi binasının yanına yeni hizmet ve birim binaları yapılarak yatak sayısını artıracaklarını dile getiren Bekerecioğlu, branşının plastik cerrahisi olduğundan dolayı ilk etapta Kahramanmaraş’a bir yanık tedavi merkezi kurmak istediklerini söyledi. Bunun yanında en önemli hedeflerinin ise Necip Fazıl Şehir Hastanesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülmesi olduğunu belirten Bekerecioğlu, bunun da en az 5 akademik kadro ile gerçekleşebileceğini, bizzat kendisi tarafından Türkiye genelinde yaptığı görüşmelerinin sürdüğünü ve 15 civarında akademisyeni bünyelerine katacaklarını ifade etti. Yeni hastanenin yanına ek binalar yapılarak kapasitenin bin 100 yatağa kadar çıkarılacağına dikkat çeken Bekerecioğlu, şöyle konuştu; “Şu anda burada mevcut 400 yatağımız var. Yeni binaların tamamlanması ve ek birim hizmet binalarının da devreye girmesiyle bin 100 yatağa ulaşacağız.”



VATANDAŞLARIMIZ KALİTELİ SAĞLIK HİZMLETİNİ KENDİ İLLERİNDE ALACAK



Bu zamana kadar Kahramanmaraş’ta bazı vatandaşların sağlık tedavileri için çevre illere gittiğini dile getiren Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, artık Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz sağlık için başka illere gitmeyecek en kaliteli hizmeti kendi illerinde alacak diye konuştu. Hastanemiz hakkında uzaklığından konuşuluyor ama bizim hastanemiz bir Gaziantep’ten, bir Adana’dan uzak değil diye açıklamasına devam eden Bekerecioğlu: “Biz Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin hastanemize ulaşımlarını daha da kolaylaştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Asıl yolumuz şuan ki yol değil arka taraftan direk olarak gelen bir yolumuz var bunu da Kahramanmaraş Belediye Başkanımızla görüşerek biran önce hizmete geçmesini isteyeceğiz. Hastane çevresinde kurulacak olan eczane ve insanların sosyal ihtiyaçlarını giderecek yerlerin olmadığını görüyoruz. Bunun nedeni de hukuki bir sıkıntıdan dolayı aşılamıyor. Yani imar planı ile bir takım sıkıntılar olunca planlanan bu alanlar iptal edilmiş, bu konuyu da araştırarak biran önce çözülmesi için girişimlerde bundum. Ama 1,5 yıl kadar süreceği söylenince ben kendimden bir çözüm bulayım dedim ve yasal yoldan da olabileceğini düşünerek hastane bahçesinin içerisine bankamatiklerin konulmasını, kurulacak kulübelerde dükkan gibi bir takım iş yerlerinin hayata geçirebileceğini düşündüm.” Dedi.



KÖTÜ DOKTOR YOKTUR, KÖTÜ MUAMELE VARDIR



Kötü doktor yoktur, kötü muamele vardır diyen Başhekim Bekerecioğlu, personelin eğitimine çok önem verdiklerini özellikle poliklinik girişlerinde hasta kabul bölümünde ki personelin eğitimine çok önem vereceklerine değindi. Bekerecioğlu, hastalara güler yüzle davranacak personeller üzerinde de çalıştıklarını da söyledi. Zaman zaman kendi akrabalarını hastaneye hasta kılığında göndererek hastane personellerinin hastalara nasıl davrandığını bu şekilde öğrendiğini ifade eden Bekerecioğlu, bu uygulaması ile zamanın Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış’ını akıllara getirdi. KAYNAK: Erçin Yaşar