Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ağaçların diplerini temizleyerek güzel bir görünüme kavuşturuyor.


Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, kaldırımlardaki görünümü daha estetik hale getirmek maksadıyla yapılan kompozit ağaç altı ızgaralar zamanla kötü kullanım ve atıklar (izmarit, poşet vs.) ile kirletilmesi münasebetiyle temizlik faaliyetlerine başlandı. Bu çalışma kapsamında şehrin muhtelif yerlerinde ağaç altı ızgaralara özel bir makineyle bakım ve temizlik yapılıyor.


Bu konuda temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Müdür Mahmut Bakır şunları söyledi: "Kaldırım üzerindeki ağaç etrafı parke taşlarının dağılmasını önlemek, ağaçlarımızın sağlıklı gelişim alanı bulup yeterli yaşam suyu alması, yürüyen vatandaşlarımızın ağaç diplerine takılmasını engellemek, görme özürlü vatandaşlarımızı yürürken oluşabilecek olası kazalardan beri kılmak ve bebek arabalarının ağaç etrafı parkelere takılmasına engel olmak ve tüm bunların yanı sıra kaldırımlarda daha estetik bir görünüm kazandırmak için yapılan ağaç altlıkları maalesef çöplük haline geliyor.


“Çevrenin temizlenmesi elbette belediyenin vazifesidir ama çevre temizliğinde başarılı olmak ancak vatandaş belediye işbirliği ile sağlanır. Temizlik konusunda belediye olarak olabildiğince halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da çevre konusunda daha duyarlı olmasını temenni ediyorum.” diyerek dikkat çekti.


Temizlik ve bakımdan sonra daha güzel bir görünüm kazanan ağaç altlıkları ile zarar görmekten kurtulan ağaçlarımızla beraber vatandaşlarımızın da duyarlı davranışları ve temizlik konusundaki hassasiyetleri şehrimizi daha yaşanılabilir hale getirecektir."