Kahramanmaraş’ta faaliyertlerini sürdüren Bilim, İletişim, Sanat, Eğitim ve Kültür Gençlik Derneği (BİLSEK) ve kahramanmaraş Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (KAFSAD) üyeleri Andırın’a Doğa gezisi düzenledi.


Andırın Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği’nce (AÇEK) ortaklaşa düzenlenen gezi kapsamında 50 kişilik bir ekiple Andırın’a gelen Dernek Üyeleri, ilk olarak Kışla Bahçesinde bulunan AÇEK’i ziyaret ettiler.


Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan’ın da iştirak ettiği ziyarette AÇEK Başkanı Mustafa Coşkun derneğin çalışma faaliyetleri hakkında bilgiler vererek katılımcılara “Andırın dört mevsim ayrı bir güzelliğe sahip, gerek doğa yapısı gerekse tarihi güzellikleri ile yaz -kış farklı güzellikler sunmaktadır” dedi.


BİLSEK Başkanı Mehmet Köşk;”İlçeye ikinci defa geliyoruz. İlk gelişimizde AÇEK’i ziyaret etmiştik. Bu gelişimizde üyelerimizle birlikte Andırın’ı tanıma fırsatı bularak ‘dört mevsim Andırın’ gezisi düzenleyeceğiz yani ilkbahar ve yaz aylarında da çeşitli geziler düzenleyerek Andırın’ın tüm güzelliklerini görme fırsatı bulacağız” dedi.


KAFSAD Başkanı Mehmet Kırmızıkaya ise, “Amacımız Andırın’ın doğal güzelliklerin tanıma ve tanıtmak, Kahramanmaraş’la Andırın’ın arasında sosyal bağ kurmak, ilişkileri daha da geliştişmek ve her iki tarafın güzelliklerini aynı şehrin insanlarıyla tanıştımak istiyoruz. Buraya sık sık gelmeye çalışacağız. Ve ilçenin tüm güzelliklerini fotoğraf karelerinde buluşturmaya çalışacağız” dedi.


Daha sonra, Andırın Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Üyeleri’nin de katılımıyla, İlçenin tarihi kalelerinden olan Azgıt Kalesine düzenlenen gezide, katlımcılara BİLSEK üyelerinden Duran Doğan tarafından ilçenin tarihi ve kaleleri hakkında bilgiler verildi. Üç giriş kapısı bulunan ve tarihi dokusundan hiçbir şey kaybetmeyen kaleyi yakından gezerek görme imkanı bulan katılımcılar, kale surlarının üzerinde fotoğraf çekerek doğal güzellikleri seyretme fırsatı budular.


İSKENDER ZENGİN / ANDIRIN (KAHRAMANMARAŞ)