Adana Orman Bölge Müdürlüğü bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarını hızlandırdı.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü’nün orman yangınlarına karşı vatandaş duyarlılığını artırma faaliyetleri kapsamında, Adana Orman Bölge Müdürlüğü bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarına hız verdi. Bu maksatla bölge müdürlüğü dahilindeki tüm işletme müdürlüklerinde tanıtım tabelaları yaptırılarak vatandaşların rahatça görebilecekleri mekanlara yerleştirildi.


Orman Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığınca kamuoyunu bilgilendirme ve uyarma amaçlı olarak hazırlanan “Orman Yangını Alo 177" yazılı afişler asıldı.
2013 yılı içerisinde bölge müdürlüğü dahilinde çıkan 173 orman yangınının 117’sinin Alo 177 ihbar hattı ile bildirilmesinin bu bilgilendirme afişlerinin önemini bir kat daha artırdığı belirtildi.
Orman yangınları açısından birinci derece riskli grupta yer alan Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nde olası bir yangının Alo 177 ihbar hattı ile erken bildirilmesinin önemini vurgulayan Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, erken müdahalenin de yangında zarar gören orman alanını azalttığını bildirdi.
Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Kazım Tatlı da, Alo 177 orman yangını ihbar hattının ücretsiz olduğunu, bu numaranın tüm vatandaşlar tarafından bilinmesi için tanıtıcı bu tür afişlerin Bölge Müdürlüğü genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.
Vatandaşlara saniyelik bir bakış ile aktarılan bu tür bilgilendirme ve tanıtım mesajlarının, kurum imajının yaygınlaştırılmasında da büyük önem taşıdığı kaydedildi.(İHA)