Kahramanmaraş Kent Konseyi (KKK), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir yürüyüş düzenledi.


Halk arasında Müftülük Meydanı olarak bilinen Hafız Ali Meydanı'nda 3 Aralık cumartesi günü öğleyin toplanan engelliler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kamu kuruluşlarının yöneticileri Kahramanmaraş Valiliği'ne kadar yürüdü.


Kahramanmaraş Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Doğan Nurluyol, valilik bahçesinde yaptığı açıklamada, amaçlarının engellilerin yaşadıkları problemlere dikkat çekmek olduğunu belirtti.


Engelli olmayan sağlıklı insanların engellilerle empati (duygudaşlık) kurması gerektiğini ifade eden Nurluyol, ''Engellilere ait sorunlardan yalnızca engelliler değil aynı zamanda onların aileleri, çevresi kısaca toplumdaki tüm fertler etkilenmektedir. Bu nedenle engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorluk ve sıkıntılar insanlığın müşterek derdi olarak kabul edilip, bunları en aza indirilmesi hususunda herkes en üst düzeyde gayret göstermelidir'' diye konuştu.


Konuşmaların ardından Kahramanmaraş İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan ile engelli derneklerinin temsilcileri de katıldı.


HABERİN DETAYI:


ENGELLİLER MECLİSİ’NDEN ENGELLİLER YÜRÜYÜŞÜ


Kahramanmaraş Kent Konseyi Engelliler Meclisi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği yürüyüşün ardından basın açıklamasında bulundu.


Kahramanmaraş Kent Konseyi çatısı altında oluşturulan Engelliler Meclisi Başkanı Av. Doğan Nurluyol, 3 Aralık gününün Engelliler Günü olarak kutlandığına işaret ederek, kendilerinin de bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.


Engelliler Meclisi üyeleri 3 Aralık 2011 günü saat 12.00’de Müftülük Meydanı olarak adlandırılan Hafız Ali Efendi Meydanı’nda toplandı.


Burada toplanan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Üyeleri Valilik binasına doğru yürüyüşe geçtiler.


Yürüyüş sonrası Valilik binası önüne gelen kortej burada yürüyüşü sonlandırdılar ve basın açıklamasında bulundular.


Valilik binası önünde yapılan basın açıklamasında Engelliler Meclisi Başkanı Av. Doğan Nurluyol, bunun bir ilk olduğunu ve Engelliler Meclisi olarak benzer etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.


Nurluyol yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Her yılın 3 Aralık günü dünyada ve ülkemizde Engelliler Günü olarak kutlanmaktadır. Bizler de bugün burada ilimizde faaliyette bulunan engelli sivil toplum kuruluşlarının tamamına yakınının temsil edildiği Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak halkımızla iç içe olduğumuzu göstermek için buradayız.


Engellilere ait problemlerden yalnızca engelliler değil, onların aile bireyleri ve dolayısıyla tüm insanlar etkilenmektedir. Bu sebeple engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorluk ve sıkıntılar insanlığın müşterek derdi kabul edilip bunların en aza indirilmesi hususunda herkesin azami gayret göstermesi gerekmektedir. Özürlülerin normal bir hayat sürmeleri ancak sosyal hassasiyetin yükseltilmesiyle mümkündür. Bu anlamda özürlü vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurum hizmetlerinin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle özürlülere hizmet götüren kamu,özel sektör ve gönüllü sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesine önem verilmelidir.


Ben bugün itibari ile ilimizde görev yapmakta olan Valimiz Şükrü Kocatepe ve Emniyet Müdürümüz Mustafa Aydın’a, biz engelliler için devletimizin babacan yüreği ve şefkat elidir. Aynı şekilde Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz da mahalli idaremizin engelliye uzanan dost eli ve sevecen yüreğidir. Kendilerine teşekkür ederken, aynı zamanda yürüyüşümüze iştirak eden tüm değerli katılımcılara teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum."


Basın açıklamasının ardından Gazi İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Folklor Ekibi bir gösteri sundular. Folklor gösterisinin ardından Engelliler Meclisi üyeleri akşam saat 19.00da Öğretmenevi’nde akşam yemeğinde buluşmak üzere dağıldılar.


Kahramanmaraş Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin yürüyüş ve basın açıklamasına Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan, Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakcı, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yaşar Altuntel ve Dernek Yönetimi ile bazı muhtarlar, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri,  ilimizde bulunan engelliler sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve engelli vatandaşlar ve basın mensupları katıldılar. (www.kanal46.com)