Gaziantep 'Sağlık Turizmi' Merkezine Dönüşüyor....Sağlık Bakanlığınca 'bölge sağlık cazibe merkezi' olarak belirlenen 16 il arasında bulunan Gaziantep, sağlık turizmi merkezine dönüşüyor.

Özel sağlık sektörünün hızla geliştiği, kamunun büyük yatırımlar gerçekleştirdiği Gaziantep'e, çevre iller Kilis, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Şanlıurfa'nın yanı sıra özellikle Suriye'den hasta geliyor.

İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Serdar Tolay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelişen ve büyüyen Gaziantep'te sağlık yatırımlarının da hızla arttığını, sağlık hizmetlerinin çeşitlendiğini söyledi.

Çok büyük yatırımlar gerçekleştirildiğini ifade eden Tolay, 'Gaziantep, bölge sağlık cazibe merkezi olarak belirlenen 16 ilden biri. Bu kapsamda, 300 dönüm alanda sağlık kampüsü kurulacak. Arsa ve ihale konusunu bakanlık yapacak. Şu anda bakanlığımız arsa konusunda çözüm aşamasına gelmek üzere. Bağlarbaşı bölgesinde 300 dönüm yerimiz hazır fakat bakan bey TRT'nin olduğu yeri istediği için onunla ilgili girişimleri sürdürüyor' dedi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında kentte yapılan çalışmaları anlatan Tolay, 2003-2009 yıllarında 39 yeni sağlık ocağı ve 19 köy sağlık evi yapıldığını, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi'nin 5'e çıkarıldığını, Kalıtsal Kan Hastalıkları Tanı Merkezi ve Gençlik Danışma Merkezi kurulduğunu, 2002 yılında 6 olan kamu hastane sayısının 10'a yükseldiğini, tüm devlet hastanelerinde otomasyona geçildiğini belirtti.

Tolay, 2002 yılında sadece 3 ilçede hastalara diyaliz hizmetine ulaşılabilirken şu anda tüm ilçelerde bu hizmetin sunulduğunu, kanser erken teşhis-tarama ve eğitim merkezi kurulduğunu, Türkiye'nin en büyük yanık ve yara tedavi merkezinin faaliyete başladığını ifade etti.

- 'ÖZEL HASTANELER YURT DIŞINDAN HASTA GETİRECEK'-

Hekim ve yardımcı sağlık personeli sayısının önemli ölçüde arttığını belirten Serdar Tolay, il genelinde 2002 yılında 2 bin 90 olan hastane yatak sayısının geçen yıl 3 bin 436'ya, yoğun bakım yatak sayısının 95'ten 396'ya, sağlık personeli sayısının 3 bin 331'den 9 bin 521'e çıktığını bildirdi.

Kamunun yanı sıra özel büyük sağlık yatırımları olduğuna işaret eden Tolay, '400 yataklı bölge eğitim ve araştırma hastanesi, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yataklı göğüs hastalıkları hastanesi, 200 yataklı akıl ve ruh sağlığı hastalıkları hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ve İslahiye ilçesinde 100 yataklı devlet hastanesi' yatırımlarının da planlananlar arasında yer aldığını kaydetti.

Tolay, şunları söyledi:

'Gaziantep'te sağlık turizmi oluşmaya başladı. 2004 yılında bizim çocuk hastanesi ile Suriye'nin Halep Çocuk Hastanesi arasında kardeş hastane protokolü var. O çerçevede çalışmalar devam ederken vizenin kaldırılmasıyla Suriye'den buraya daha çok hasta geliyor. Şu anda özellikle Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesini ve Onkoloji Hastanesini tercih ediyorlar. Bölge sağlık cazibe merkezi olduğumuzu düşünürsek, sağlık turizminde Gaziantep olarak daha fazla yer alacağız. Özellikle ilimizde büyük yatırımları oluşturan özel hastanelerin bu konuda çalışmaları var. Bunlar sigorta şirketleriyle anlaşarak yurt dışından yabancı veya Türk vatandaşlarımızı ilimize tedavi için getirecek.' (Ajanslar)


BU HABER İÇİN MİNİ YORUM:

ILICA VE İÇMELERE SAHİP KAHRAMANMARAŞ İSE BEKLEMEYE DEVAM ETSİN. BİZİMKİLER HELE BİR BAĞ EVİNDE KEBAP YELLEME İŞİNİ BİTİRSİNLERDE SIRA GELİR BELKİ......BEKLEYİN KARDEŞİM NE ACELEMİZ VAR Kİ....NASIL OLSA UMUT FAKİRİN, KEBAP İSE BİZİMKİLERİN DEĞİL Mİ....